Hur kan jag komma en höjdskräck?

tittar ur en bil fönster när du kör över en bro eller ens peering över andra våningen räcket vid ett köpcentrum får dig extrem ångest. Du börjar känna panik och handflatorna börja svettas. Dessa är bara några av de tecken på att du är rädd för höjder. Även om det kan vara frustrerande att ha att göra med denna rädsla dagligen, är det något som är möjligt att övervinna.

Det första steget för att övervinna din rädsla för höjder är att vara redo att göra det. Medan vissa människor vill erövra rädsla, är de inte redo att ta itu med fysiska och känslomässiga hinder som går längs med gör det. Om du är redo att ta itu med rusa av känslor och är beredda att kämpa mot alla bävan, så är du redo att börja att övervinna din rädsla för höjder.

Ett sätt att besegra din rädsla för höjder är att göra en aktivitet som innebär ingenting annat än höjder. Till exempel kan du prova fallskärmshoppning, bungyjump och att gå på en mycket hög berg-och dalbana. Även om det kan tyckas skrattretande, kan det vara precis vad du behöver. Detta alternativ är inte för alla och det kan tyckas vara alltför överväldigande för att, i början etapper.

För dem som vill ta mindre steg kan du börja från botten och arbeta dig uppåt. Till exempel börja med att stå på översta steget på en stege. Följ upp med att titta över dina andra våningen räcke eller tittar ut i tredje våningen fönster i en kontorsbyggnad. Varje gång, trappas upp till en högre plats och fortsätta att göra framsteg.

När paniken börjar att sätta in, beror det på att du förmodligen att fokusera enbart på hur högt upp du är. Negativa tankar flyter genom ditt sinne och ditt hjärta börjar att tävla. I stället för att koncentrera sig på höjden aspekt, undersöka naturen och miljön runt omkring dig, då ta djupa andetag och slappna av din kropp. Om du klämmer desperat på något, fortsätter att hålla på, men slappna av dina händer lite i taget. Detta kan hjälpa dig att lugna ner sig och inse att du är okej.

Om du har en rädsla för höjder, är du inte ensam. Ha tålamod med dig själv, och även om du vill att din rädsla för att försvinna över en natt kan det ta avsevärt längre. Ge inte upp, det är möjligt att erövra din fobi och har man ett avlägset minne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.