Hur identifierar jag en Tramadol missbruk?

Tramadol, ett smärtstillande medel som också kan kallas Ultram ® eller Ultracet ® har en lägre missbruk profil än många andra smärtstillande. Det betyder inte att människor inte kan bli beroende av det eller överanvändning av läkemedel. Personer som löper störst risk för tramadol missbruk omfatta dem som tar det regelbundet för att behandla kronisk smärta och de som har en historia av drogmissbruk. Ändå kan andra bli beroende av Tramadol också, särskilt om de använder det utan rekommendationer från en läkare.

Det finns vissa likheter i struktur mellan tramadol och morfin, men morfin har ett mycket högre missbruk profil, och det är särskild fara att överanvända många former av medicinen eftersom den också innehåller paracetamol. Överanvändning av paracetamol kan snabbt skada levern, och dessa åtgärder kan påskyndas om en person samtidigt konsumerar alkohol.

Det bör förstå att många människor måste ta tramadol regelbundet för att kontrollera allvarlig smärta som kan uppstå från de villkor som neuralgi. Regelbunden dos av detta läkemedel kan skapa beroende. Beroende borde inte anses vara samma som missbruk, särskilt när patienter ta medicinen exakt som ordinerats av läkare. Om någon gång tramadol inte längre behövs, läkare och patienter kan utvecklas en plan för säkert lossnar av medicinen.

Tramadol beroende är mycket annorlunda än beroende. Några av tecknen på detta skulle omfatta:
 • använda läkemedel på ett sätt som är receptfria
 • Med mer av medicinen än föreskrivna
 • Rapportering förlorade medicinering för att få mer
 • Be om för påfyllnad länge innan påfyllnad skulle betalas
 • Använda flera läkare och apotek för att få mer tramadol
 • stjäla drogen eller att be andra som tar drogen för ett par piller
 • Funderar du på eller bekymrar dig över när nästa dos kan hämtas eller tas

De som lider av tramadol missbruk är också sannolikt att uppleva dras in om de inte kan få sin medicin. Utsättningssymtom kan vara allt från mindre till svår. De kan omfatta en ökning av smärta, svettning, ångest, darrningar, diarré, sömnlöshet och hallucinationer.

Vanligtvis tramadol missbruk måste hanteras på två sätt, eftersom människor blir fysiskt och känslomässigt beroende av drogen. Av högsta vikt är att hjälpa människor att ta sig igenom första abstinensbesvär, men även när de värsta av dessa är över, många längtar fortfarande gäller narkotika och har använt det som ett sätt att hantera de flesta problem i sina liv. Det betyder att det är bra för de flesta människor att delta i en missbruksbehandling program så att de kan lära sig att rekonstruera sina liv utan att behöva använda tramadol eller någon annan potentiellt beroendeframkallande ämne. Missbruksbehandling program kan ta många former och omfatta regelbundna öppenvård möten med grupper som Anonyma Narkomaner, eller de kan vara sluten program av en viss längd där folk arbetar på att erövra känslomässigt beroende och förstå hur man kan övervinna det.

De som oroar sig för tramadol beroende bör tala med sin läkare. Läkare kan hjälpa avgöra vilken metod som säkrast för att minska och slutligen slutar intag av detta läkemedel, medan personen erfarenheter mindre allvarliga abstinenssymtom. Som erbjuder extremt snabba detox, som snabbt lämnar läkemedlet från kroppen och slutar fysiskt beroende, bäst tjänar vissa patienter. Men dessa människor kommer fortfarande att kräva följa upp arbetet med en missbruksbehandling program.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.