Hur gör jag Uppmuntra nagel tillväxt?

Det finns flera sätt du kan hjälpa stimulera nageln tillväxt. Många av dem är saker du borde göra ändå, men om du har fått ur spår, är nu ett bra tillfälle att komma tillbaka på. Andra har mer att göra med naglarna direkt.

För det första beror nageln tillväxt delvis på din livsstil och allmänna hälsa. Om du äter hälsosamt och dricka mycket vatten, kommer detta att förhindra något från hindrar naglarna från att växa. Dessutom, sköra naglar, missfärgade naglar och räfflade eller fläckig naglar kan alla vara tecken på bakomliggande sjukdomar. Allt av järnbrist till nagelsvamp kan upptäckas genom att titta på naglarna.

Kontrollera sedan att du hålla dina naglar rena och se till att torka dem noggrant efter varje handtvätt. Båda metoderna uppmuntra nageln tillväxten och bidrar till att förhindra infektion under nagelbädden. Om du ska göra något som kan få naglarna extra smutsigt, som trädgårdsarbete, handskar och rengör dem försiktigt med en nagelborste.

Du bör också överväga att använda lotion på naglarna dagligen. Om du redan har en daglig hand återfuktande rutin bör detta inte vara något problem. Det finns krämer på marknaden som är specialtillverkade för naglarna, men det finns inga verkliga fördelar för nageln tillväxt erhållits med hjälp av dessa produkter. Ditt dagliga handkräm fungerar lika bra på att hålla naglar och nagelband fukt och stark.

Användningen av grönt te har också visat sig bra för nageln tillväxt, eftersom det ger dem en mängd vitaminer och mineraler. Få din dagliga dos genom att dricka grönt te en eller två gånger om dagen, och blötläggning dina naglar i den en gång i veckan. Du kan också köpa grönt te-infunderade polish eller använda eteriska oljor för att gnugga på dina naglar ett par gånger i veckan.

Se till att använda ett underlack när du använder lack, eftersom det kommer att skydda naglarna. Alltid fil i en riktning för att förebygga bristningar, och tryck nagelband tillbaka regelbundet. Skär inte din nagelbanden. Du kan också försöka använda en bas rock bara för att avskräcka dig från att bita på naglarna. Om nailbiting är ett problem, hitta konstruktiva sätt att distrahera dig när du känner dig orolig eller uttråkad.

Kom ihåg att dina naglar behöver samma omsorg och uppmärksamhet någon annan del av kroppen behöver för att upprätthålla optimal hälsa och utseende. Om du har provat alla de metoder som anges ovan och fortfarande inte märker en förändring i tillväxten av naglarna, kontakta din läkare om en möjlig infektion eller bakomliggande sjukdom. En nagelsvamp kan vara att skylla på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.