Hur får jag ätstörning Support?

Ätstörningar support finns tillgänglig från ett antal platser, för människor som är som kämpar med ätstörningar och personer som återhämtar sig från ätstörningar. Det finns många olika sätt att ätstörning stöd, vilket är något att tänka på, om en patient inte trivs i en miljö, kan det finnas andra alternativ på andra ställen som är mer passande. En aktiv önskan att söka stöd är ett viktigt första steg.

Online, det finns ett mycket stort antal resurser för ätstörningar stöd. Ett antal webbplatser som fora för människor med sjukdomar som bulimia nervosa, hetsätningsstörning och anorexia nervosa att prata med varandra. Några av dessa platser drivs av professionella organisationer som främjar kliniskt stöd för personer med ätstörningar, medan andra drivs av stödprogram, och en del drivs av patienter och före detta patienter som vill hjälpa varandra.

Studier tyder på att ätstörningar stöd är faktiskt bättre i en ansikte mot ansikte inställning, även om stödet via Internet kan vara till nytta för vissa patienter. Många kommuner har stödgrupper för personer med ätstörningar som uppfyller regelbundet. Patienter kan få reda på om dessa grupper genom ätstörning telejourer, sjukhus och mental sjukvårdspersonal. De kan också hitta lokala möten genom att kontakta nationella organisationer som tillhandahåller ätstörning stöd och utbildning.

En del patienter ogillar gruppens inställning, och skulle föredra att arbeta en på en. För dessa patienter är ätstörning medel från läkare, psykologer, och psykisk sjukvårdspersonal. Dessa yrkesgrupper kan ge strukturerat stöd i möten och via telefon, hjälpa patienterna bearbeta sina problem. Att se en läkare eller psykiater kan också ge en patienters tillgång till läkemedel som används för att hantera depression, som kan hjälpa en patient att lyckas med behandlingen.

För patienter med svåra ätstörningar, kan sjukhusvistelse rekommenderas. Sjukhusvistelse ger patienter med ätstörning stöd och en strukturerad miljö. Att vara i ett sjukhus kan också få en patient ur hans eller hennes omgivning, vilket gör att en patient för att bryta oordnat ätmönster. Efter sjukhusvistelse får sjukhuset ge tillgång till dag kliniker för patienter som fortsatte behandlingen i öppen vård, tillsammans med tillgång till stödgrupper och nätverk av före detta patienter.

Familj och vänner kan också vara en värdefull resurs för ätstörningar stöd. Vissa stödgrupper utbildning samt skriftligt läromedel för familj och vänner som vill stödja personer med ätstörningar. Dessa material ger information och råd som gällde människor kan använda för att hjälpa till.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.