Gör Vi Överanvändning Antibakteriella produkter?

Antibakteriella produkter hjälper kontrollera bakteriella infektioner, men forskning har visat att bakterier kan bygga en resistens mot antibakteriella produkter om dessa produkter används för mycket eller i onödan. Många människor säljs till idén att använda antibakteriella produkter tack vare deras förmåga att döda bakterier och bakterier. Men när antibakteriella produkter används för att förhindra obefintliga bakterier i hemmet i stället för döda bakterier som redan finns, kan de, ironiskt nog, skapa fler bakterier än de är avsedda att minska.

Några bakterier innehåller en gen som till sin natur är resistenta mot vissa antibiotika. I stället för att förstöra bakterier, kan antibakteriella produkter orsakar även en del bakterier att öka. Andra bakterier har celler som kan ta bort ett antibakteriellt medel i en process som kallas en effluxspumpen. Cellen gör motstånd mot den antibakteriella medel genom att tömma det ifrån sig.

Antibiotika görs för att faktiskt döda bakterier, men antibakteriella produkter är bara avsedda att förhindra spridning av bakterier. Antibakteriella produkter är tvål, gel och sanitizer samt städare hushåll. Problemet med att använda dessa produkter för att förhindra att bakterier som inte är närvarande är att bakterier kan mutera att motstå dessa antibakteriella kemikalier.

Dessutom

, även om bakterier är närvarande och en antibakteriell tvål används för att döda dem, de flesta människor tvättar inte händerna tillräckligt länge eller vid den temperatur som behövs för att effektivt döda bakterier. Rätt mängd tvål per rätt mängd vatten måste ofta användas för att döda bakterier och antibakteriella produkter för hemmet sällan ta hänsyn till detta.

Triclosan är den huvudsakliga antibakteriella ämne som återfinns i antibakteriella produkter och studier har visat att det inte bli av med alla bakterier. Antibakteriella medel som triclosan kan ta död på de svagaste bakterier medan de starkaste bakterierna förökar sig. Detta kan så småningom leda till skapandet av "super buggar" som blir resistenta mot produkter som skulle döda dem.

Vetenskapliga studier har visat åtminstone ett samband mellan "för rent" hem rengöras med antibakteriella produkter och ökade allergier hos barn. Dessa studier tyder på att överanvändning av antibakteriella produkter kan påverka immunsystemet. Överanvändning av antibakteriella produkter på huden kan tom orsaka flera fall av vissa hudsjukdomar. Vissa hudläkare påpekar att för mycket antibakteriell tvål torkar huden och torr hud resulterar ofta i en känslighet för öppna sår. Den öppna sår lämnar huden känsliga för bakterier. Om den ordinarie, snarare än antibakteriell, är tvål används, kan problemet sannolikt undvikas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.