Finns det något sätt att förminska mina porer?

Människor är ofta bekymrade över storleken på sina porer. Större porer gör tenderar att bli blockerad lättare med skjul huden, som kan orsaka pormaskar, eller med bakterier som kan skapa finnar. Många i den västerländska kulturen anser att större porer är ett främmande inslag, vilket minskar attraktionskraften. Ett visst aldrig ser bilder på mode modeller med stora porer.

Så mycket som det skulle vara trevligt att krympa stora porer för att uppnå detta retuscherade "modell" utseende, det är verkligen inte möjligt. Med lämplig hudvård kan en minimera utseende porer, men porstorlek är en slump och genetik. Att hålla porerna rena, försiktigt exfoliera huden, och med särskilda aktuell behandling kan minska "look" med porstorlek.

Flera faktorer kan göra porerna ser större. Solskador tätnar enskilda celler runt porer och skapar en rimlike effekt av hudceller runt porer. Därför bra huden skydd mot solen är värdefullt att minimera utseende porstorlek. Fet hud kan också orsaka skjul hudceller för att samla in porer, vilket gör dem ser större ut. Pormaskar och finnar kan förstora porer och bör rensas genom huden exfoliering.

Dessutom, om en undersöker huden porer genom porer, porer kan förefalla större än de egentligen är. Detta gäller särskilt när man använder en förstoringsspegel. Andra människor i allmänhet inte kommer att vara så nära ett ansikte, och kommer att märka porer mindre.

Enkla metoder för hudvård kan minska utseende porer. Använda en daglig peelingen hjälper bli av med överskott hudceller som kan blockera porerna. Milda Blodstillande är utmärkta att användas på fet hy, som tenderar att behålla överskott av hud celler. För dem med täta akne skov, Blodstillande innehåller salicylsyra (även kallad beta hydroxy acid) tenderar att vara till stor hjälp i att minska både Whitehead finnar och pormaskar. Enstaka ansiktsbehandlingar från antingen en hudläkare eller en bra hudterapeut också kan hjälpa tydlig fråga att samlas i porer också.

En del tycker att över disk huden behandlingar inte är tillräckliga för att minska utseende porer. De kan dra nytta av receptbelagda utvärtes behandlingar som töm-A, Avita eller Differin att behandla porer som blir envist blockerat. Andra anser att det över disk produkter som innehåller retinol, en svagare formulering av töm-A, är ändamålsenliga och mindre irriterande för huden.

Många läkare rekommenderar att envisa pormaskar inte avlägsnas hemma . Klämma finnar kan leda till ärrbildning i huden. Om finnar eller pormaskar helt enkelt inte lämna, överväga att se en hudläkare för att få dem bort. På dermatologer kontoret kan man också diskutera de bästa behandlingarna recept por eller över disk behandlingar för att minska utseendet på stora porer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.