Är antibakteriell tvål Egentligen Farligt?

antibakteriell tvål blev populär under 1990-talet, och många såg det som ett sätt att undvika att bli sjuk. Med större användning, började forskare och läkare att ifrågasätta fördelarna med att använda antibakteriell tvål, i synnerhet som det är nu tillsätts ofta inte bara hand tvål, utan tvättmedel och andra produkter.

En klar förståelse är som antibakteriell tvål inte kommer att hålla en från att bli sjuk. Även antibakteriell tvål dödar de flesta bakterier är det ineffektivt mot virus. Tvätta händerna kan skära ner på viral spridning, men om ett barn tillbringar en dag i ett klassrum med ett barn med en kall, även handtvätt kanske inte är tillräckligt, eftersom många rhinoviruses inandning.

Men handtvätt är särskilt viktigt i en begränsning av spridningen av de flesta virala mage sjukdomar, som vanligtvis sprids via opassande toalettbesök hygien. Barn och vuxna ska alltid tvätta händerna innan man äter, och särskilt efter du varit på toa.

Bakterier orsakar verkligen många magen krämpor, och de flesta människor tror att bara antibakteriell tvål kan skydda dem mot dessa bakterier. I de flesta fall är detta inte sant. Bra handtvätt praxis med varmt vatten och tvål dödar de flesta bakterier.

En oro långvarig användning av antibakteriella tvål är att den kan producera bakterier som är resistenta mot vissa antibakteriella medel. Ett starkare bakterie: möjligheten att göra människor sjukare i framtiden, och får färre botemedel att erbjuda dem. Genom att använda antibakteriell tvål, kan vi faktiskt bidra till en framtid måste kämpa mer resistenta bakterier.

En annan viktig fråga med antibakteriell tvål är att en av dess viktigaste beståndsdelar, triklosan, nu visar upp i våra vatten. Dess närvaro har också påvisats i bröstmjölk och i haven. Det innebär att vi alla intag av triklosan, med okända framtida förgreningar. Hittills har forskarna inte hittat ett sätt att bli vattentäkter av triklosan kontaminering.

Medan antibakteriell tvål i hemmet kan orsaka lite extra skydd mot gemensamma hushållet bakterier, är det inte klart hur mycket triklosan skulle i slutändan påverkar bakterier i naturen eller i våra kroppar. Bakterier är en nödvändig del av varje ekosystem. Vi har fantastiska bakterier i våra tarmar och på vår hud som ofta dödar svamp och faktiskt göra oss fungera bättre. Storskalig eliminering av bakterier i miljön genom triklosan kan ha ytterst förödande konsekvenser, och är mer om eftersom vi inte tycks kunna bli av med den.

Till sist, många i läkarkåren anser att små barn behöver exponeras till "normala" bakterier att bygga upp motståndskraft mot starkare bakterier. Genom att ha våra barn använder antibakteriell tvål, vi kan faktiskt vara att bidra till framtida hälsoproblem för våra barn.

Således antibakteriell tvål, även om det verkade som en bra idé, i praktiken kan vara skadligt på lång sikt. Många sjukhus är nu byta tillbaka till att använda vanlig tvål, och sparar antibakteriell tvål direkt exponering för vissa mycket skadliga bakterier. Många medicinska experter råder nu folk att byta hemma också, för att undvika oförutsägbara, och eventuellt skadliga framtida konsekvenser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.