Vilka olika typer av tandproteser?

Ingen kan säga att de ser fram emot att bära proteser dag. Fortfarande är det många som drabbas av tandlossning när de blir äldre. Ärftlighet, kost och dålig tandhygien kan vara att skylla, men att navigera genom livet med saknade tänder har fler nackdelar än miste om majskolv. Tandlossning kan försämra tal, effekt självkänsla, och leda till infektioner i tandköttet och /eller förlust av käkbenet.

Oavsett orsaken till tandlossning, kan det bli så småningom nödvändigt att bära tandproteser. Medan vissa människor välja att ha alla sina kvarvarande tänder har avlägsnats för att bära en full uppsättning av tandproteser, detta är inte det bästa svaret. I själva verket, om du kan alls hjälpa det, bör du försöka att behålla så många av dina tänder som möjligt. För detta ändamål har det skett många framsteg gjorts i tand kosmetika för att möjliggöra integrering av naturliga tänder. Men ingen av dem är en one-size-fits-all lösning.

Även utseende och komfort är definitivt viktiga faktorer bakom att välja den bästa typ av proteser, det finns mer att överväga. Funktion, till exempel, är av största vikt. Det finns mycket som talar för en säker passform också-tappa tänderna i handflatan är ett sällskapsspel trick bättre att privatliv ditt badrum. Med det sagt, du borde veta att det finns fyra grundläggande typer av tandproteser tillgänglig.

Standard proteser är det självklara valet för någon som redan har förlorat alla sina tänder. Monteringen inleds med intryck tas till de övre och nedre tandkött att göra en formsydd protesen plåt för varje. En rad uppföljande möten är nödvändiga för att göra nödvändiga justeringar. Detta är viktigt att säkerställa en korrekt passform när man talar och äta samt i vila.

För de som bara saknas ett fåtal tänder, kan det vara möjligt att bära en typ av flyttbara partiella proteser (RPD) kallas CuSil proteser . Dessa proteser är gjorda med medvetet fört upp hål i dem för att möjliggöra stabila naturliga tänder för att driva igenom. Faktum är att den omgivande naturliga tänder ger stöd och trygghet för denna typ av protes montering. CuSil tandprotes som fungerar bäst som övre tandproteser.

Omedelbar eller tillfällig tandprotes är en annan typ av flyttbara partiella proteser. Dessa blir ofta permanenta proteser för vissa människor. I grund och botten är de tandproteser gjorts före tänder har hämtats. När lös eller ruttnande tänder i fråga tas bort, är en partiell placeras över återhämta tandköttet. Ofta är tråd används för att ansluta den partiella till närliggande tänder, vilket ger ytterligare stöd. Denna typ av partialprotes är ibland som en flipper .

Implant kvar proteser är de mest hållbara och bestående typ av proteser. De är också det dyraste. Implantat handlar om att ställa en titanskruv i förborrade tuggummi där det kommer band till det underliggande benet under loppet av några månader. På denna punkt är en tjänst knuten till implantatet som en porslin tand kan införas. Implantat kvar proteser är ett genomförbart alternativ för människor som har svårt att bära lägre tandproteser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.