Vilka är symtomen på värmeslag?

värmeslag är ett mycket allvarligt tillstånd som kan orsaka allvarlig uttorkning och strömavbrott. Värmeslag orsakas av kroppens temperatur stiger, vanligen på grund av hög värme. Kroppen kommer att förlora viktiga vätskor och mineraler, vanligtvis genom överdriven svettning. Värmeslag kan också vara en allvarlig biverkning av extrema kräkningar, feber eller diarré.

Symptom på värmeslag är vittomfattande. De inkluderar huvudvärk, trötthet och yrsel till att börja med. Andra symptom på värmeslag är muskelkramper, höga kroppsvärmen, snabb andning och snabb puls. Den värmeslag sjuke kan också bli allvarligt förvirrade och lider av kramper. En av de mycket allvarliga symtom på värmeslag är en förlust av medvetandet.

Förutom för stark värme kan det finnas någon underliggande skäl till varför en person lider av värmeslag. En av de viktigaste orsakerna till värmeslag är uttorkning, dricker alkohol när sola kan orsaka värmeslag. Alkohol torkar kroppen och blandas med värmen, det är inte en bra kombination.

Överviktiga människor är också tänkt att vara mer mottagliga för symtom på värmeslag. Överviktiga människor tenderar att svettas mer i hög värme. Detta torkar snabbt i kroppen och kan medföra symtomen på värmeslag. Människor som lider av odiagnostiserad överaktiv sköldkörtel kan också vara mer benägen att värmeslag.

värmeslag kan också leda till symtom på värmeslag. När du har fått en otäck solbränna eller har varit under någon form av fysisk ansträngning, kan värmeslag förekomma. De första symptomen av värmeslag får inte vara märkbara. Villkoret kan ske successivt i takt med din temperatur stiger.

Även värmeslag kan hända vem som helst, vissa människor måste ta större hänsyn än andra. Äldre, spädbarn och små barn är mer mottagliga för värmeslag. Människor som är fysiskt aktiva och personer som arbetare som arbetar utanför också har en högre risk för värmeslag.

Om temperaturen når över 103,1 ° F (39,5 ° C) och du visar vissa av de symtom på värmeslag kan du behöva medicinsk hjälp. Om din kropp temperaturen når 105,8 ° F (41 ° C), så är detta ses som en kritisk och du behöver akut medicinsk behandling omedelbart. Om du lider av lindrigare symtom på värmeslag, finns det några saker du kan göra.

Flytta till ett svalare område omedelbart och dricka vatten. Ta inte någon medicin, och om möjligt, dusch med kallt vatten. Försök att öka ventilationen eller täcka kroppen med fuktiga kläder för att svalna. Om symtomen blir allvarligare, en läkare eller sjuksköterska bör kallas omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.