Vilka är symtomen på depression?

Depression är ett allvarligt medicinskt tillstånd som påverkar mentala, fysiska och emotionella hälsa. Symtomen på depression kan variera avsevärt mellan individer, men de flesta människor upplever intensiva känslor av sorg, ensamhet och hopplöshet. Individer kan ha problem att koncentrera sig och fatta beslut. De kan känna sig trött, drabbas av huvudvärk, och saknar motivation. En person som upplever tecken på depression bör konsultera läkare eller psykisk hälso-och sjukvårdspersonal att ge rätt diagnos och inleda en återhämtningsplan. Lyckligtvis finns det många beprövade behandlingar för att bekämpa symptomen vid depression och ge människor möjlighet att leva lycklig, meningsfullt liv.

En person som lider av depression ofta erfarenheter negativa känslor som kan få förödande konsekvenser för hans eller hennes psykisk hälsa. En deprimerad person kan känna sig ledsen flesta eller alla av tiden, även under situationer och aktiviteter som han eller hon brukade ha. Han eller hon ofta känner sig avskräckta, värdelös, hopplös och ensam. Andra symptom på depression inkluderar gråt anfall och självmordstankar.

Det finns många fysiska symptom associerade med depression. En individ kan känna trött, svag och rastlös. Han eller hon kanske har svårigheter att upprätthålla en regelbunden sovande schema, vilket kan leda till irritation och dåsighet. Depression kan orsaka en person att sluta äta, vilket resulterade i betydande viktminskning och andra hälsoproblem relaterade till en dålig kost. En person kan också lider av kronisk huvudvärk och muskelvärk i sitt deprimerade tillstånd.

En av de mest talande symtom på depression är en brist på motivation att uppfylla grundläggande ansvar. Det är vanligt för en enskild att stänga av från omvärlden och undvika personliga, sociala, och arbetsuppgifter. En deprimerad person kan känna sig så trött och omotiverad att han eller hon inte ens kan kliva upp ur sängen, än mindre umgås med andra, ta hand om barn, komplett sysslor hushållet, eller gå till jobbet.

Det finns många olika behandlingsalternativ som finns tillgängliga för dem som fått diagnosen klinisk depression. En läkare eller psykiater kan skriva ut ett antidepressivt läkemedel som hjälper till att balansera serotonin-och dopamin i hjärnan. Många tycker lindring genom att diskutera sina problem med licensierade psykologer som kan hjälpa dem hitta roten till deras depression och föreslå sätt att övervinna symptom. Personer med svår depression kan dra nytta genom att erkänna sig till psykiatriska kliniker, där läkare och kuratorer kan ge konstant, direkt vård. Med rätt diagnos och behandling, den fysiska och emotionella symtom på depression kan blekna bort helt med tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.