Vilka är symtomen på Strep Throat?

Tecken och symtom på STREP hals kan vara en svår halsont, feber över 101 ° F (38,33 ° C), brännande smärta vid sväljning, och trötthet. Alla som har upplevt dessa villkor för mer än två dagar bör se en läkare eller sjuksköterska. Eftersom många andra vanliga sjukdomar har liknande symptom på STREP hals, är det viktigt att se en hälso-och sjukvårdspersonal för att få en lämplig diagnos.

En dålig ont i halsen är den mest uppenbara symptom på STREP hals. Medan halsont är gemensamma med förkylningar och andra virala sjukdomar, STREP, å andra sidan är en bakteriell infektion. Den ömhet i STREP hals, dock i allmänhet mycket större, och det ofta inte tar patienter lång tid att inse att de inte handlar om en mer gemensam viral halsont. Samtidigt innebär det enkla faktum att den ömhet är svår, inte nödvändigtvis att det är STREP.

Feber är ett annat symtom som kan tyda på något mer allvarligt är på gång. Ofta är en låg feber närvarande med många olika sjukdomar, men en hög feber, något mer än 101 ° F (38,33 ° C) förknippas vanligen bara med mer allvarliga sjukdomar. En sådan hög feber i kombination med halsont är ofta en indikator på att STREP, inte bara en virusinfektion, är närvarande.

Ett annat sätt att identifiera STREP är inte att hitta vissa symtom, utan att identifiera en brist av vissa symtom. Till exempel, om det inte finns rinnande näsa, nysningar eller hosta, det finns en ökad chans till problemet är inte förkylning och skulle kunna STREP.

En läkare granskning kan visa andra symtom på STREP hals. Fläckar som är ljust röda eller vita till färgen, som ligger på taket i munnen och i närheten av halsen, kan också tyda på STREP. Svullna tonsiller är en annan beteckning. Dessa symtom inte nödvändigtvis tyder STREP men tillsammans med andra symptom de kan vara tecken på en STREP infektion.

Throat kulturer används för att avgöra om STREP bakterier som orsakar är närvarande. Under dessa förfaranden, en läkare kompress halsen för testning. Bakterierna på provstickan är då vuxit under en tid, vanligen en dag eller två och sedan analyseras. Eftersom det är orsakad av bakterier, kan symtomen på STREP hals inte behandlas direkt, utan antibiotika ett måste användas för att bekämpa källan till sjukdomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.