Vilka är de tecken på heroinmissbruk?

heroinmissbruk är ett farligt tillstånd som kan ha potentiellt dödliga konsekvenser. En av de mest trafikerade droger i världen, är heroin lätt att hitta i nästan alla delar av världen och kan få förödande effekter på både användaren och de runt omkring honom eller henne. Förstå några av de tecken och indikationer på både drogmissbruk och heroinmissbruk kan hjälpa föräldrar och berörda vänner upptäcka och försöka hjälpa en missbrukare person innan långt värre konsekvenser bli följden.

drogen kallas heroin är en opiat drog som skapats från vissa vallmofrön. Utvecklades ursprungligen som ett morfin substitut, var heroin ursprungligen bjudet för dess förmåga att hjälpa alkoholmissbrukare övervinna abstinensbesvär. Tyvärr är det syntetiska drogen i sig extremt beroendeframkallande, vilket orsakar både fysiskt och psykiskt beroende som växer med upprepad användning.

heroin oftast kommer i pulverform och är vanligen smält, insprutning, eller rökt före användning. En av de mest kritiska uppgifter om heroinmissbruk är drogtillbehör används för att administrera läkemedlet. Rör och sprutor är vanligt heroin genomför men användare kan också ha skedar eller aluminiumfolie i närheten för att värma eller smälta drogen innan du använder. Valsade rör tillverkade av papper eller sedlar kan också vara ett tecken på heroinmissbruk, några användare snort drogen från en plan yta med hjälp av ett rör som placerats i en näsborre.

Det finns flera fysiska tecken associerade med heroinmissbruk Men många av dessa är gemensamma för flera olika typer av rekreation droger inklusive alkohol, marijuana och kokain. Förträngda elever, sluddrigt tal, dåsighet och tecken på förvirring är vanliga tecken på en person som för närvarande är under inflytande av droger. Svåra symtom, såsom blå-färgade hud eller naglar, långsam puls, kramper, eller förlust av medvetandet, kan vara en indikation av en överdos heroin. Om en överdos misstänks, kalla genast läkare och göra allt för att hålla personen vaken tills professionell hjälp anländer.

injicera heroin intravenöst lämnar också tecken som pekar på ett beroende. Om en person har "spår", eller flera varumärken injektion eller sår i samma område, han eller hon kanske använder en injicerbara läkemedel. Vener på armen är ett vanligt injektionsstället där spår märkbar, men vener kommer att kollapsa övertid, vilket många användare att alternera injektionsställen.

beteendeförändringar kan också vara ett tecken på heroinmissbruk eller liknande narkotikaproblem. Förändringar i utseendet, som betyg eller arbetsinsats, och övergivande av en gång älskade hobby eller verksamheter kan alla signaler narkotikamissbruk. Kan dock beteendemässiga symptom vara ett tecken på många saker, bland annat depression, stress eller till och med nya relationer. Många experter uppmanar försiktig när du står inför ett misstänkt missbrukaren om beteendeförändringar, subjektiva anklagelser utan bevis kan vara skadligt och kan orsaka att den tilltalade skall bli hemlighetsfulla och untrusting.

heroinmissbruk notoriskt är kopplad till överdosering, död och livslång kamp mot återgå till aktivt beroende. Om missbruk misstänks i en familjemedlem eller vän, är det viktigt att ta reda på sanningen och hjälpa personen så snabbt som möjligt. Att hålla ett vakande öga på tecken på droganvändning kan inte bara förebygga ett missbruk bildas, men eventuellt rädda ett liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.