Vilka är de tecken på en urinvägsinfektion?

tecken på en urinvägsinfektion är ganska utmärkande, vilket gör villkoret mycket lätt att diagnostisera i många fall. I själva verket kan en hel familj av tillstånden kända som urinvägsinfektioner (UVI) orsakar en konstellation av liknande symtom, med de sedvanliga behandlingsalternativ som förvaltningen av antibiotika för att döda organismer bakom infektionen. Patienter bör söka läkarvård om de upptäcker tecken på en urinvägsinfektion, eftersom obehandlad infektion kan leda till njurskador eller sepsis.

En blåsa infektion, känd formellt som cystit, uppstår när inflammation och infektion uppkommer i urinblåsan. Det vanligaste symtomet är svårigheter att urinera, som kan kopplas ihop med en känsla av behovet av att urinera, med minimal urinproduktion. Människor kan också uppleva en känsla av tryck i nedre delen av buken eller smärta och ömhet runt buken och ryggen. Urinen som produceras kan vara grumlig eller rödaktig i färgen, och det kan vara ganska smärtsamt att kissa för vissa patienter. Andra tecken på en blåsa infektion feber, yrsel och känsla av trötthet.

En del patienter upplever återkommande infektioner, i vilket fall tecken på en blåsa infektion kan vara mycket bekant. Det är fortfarande en bra idé för dessa patienter att söka läkarvård, om de inte har fått ett stående recept på antibiotika att särskilt ta itu med återkommande urinvägsinfektioner. Om tre eller fler infektioner inträffa i en kort tid, konsulttjänster en urolog för att undersöka orsakerna kan vara lämpligt.

Läkare kan diagnostisera en UVI baserad på en intervju med patient intervju där tecknen på en blåsa infektion beskrivs och antibiotika erbjuda, men ofta be om ett urinprov för att bekräfta förekomsten av bakterier i urinen. Ett ultraljud undersökning får också göras för att ge ytterligare information om patientens tillstånd. När det gäller patienter med återkommande urinvägsinfektioner kan läkaren rekommendera en längre kurs av antibiotika för att se om detta hindrar att det åter uppstår av infektionen.

Det finns vissa åtgärder som kan vidtas att minska risken för att utveckla en blåsa infektion, inklusive konsumtionen av saker som kommer att öka syra i urinen, vilket minskar bakteriepopulation. Tranbärsjuice är en populär hem rättsmedel för UVI, och det är bäst konsumeras regelbundet för att förhindra att smittan från att visas i första hand. Underhålla noggrann hygien kring urinröret kommer också att minska ner på risker för att utveckla en blåsa infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.