Vilka är de olika typerna av spasmer?

spasmer är plötsliga sammandragningar som är ofrivilliga och ofta åtföljs av en viss grad av smärta och obehag. Denna process av ofrivillig sammandragning kan utlösas av ett antal olika faktorer, bland annat ett sjukdomstillstånd som en sjukdom eller infektion, en omsättning problem, eller någon typ av kemisk obalans som har en negativ inverkan på funktionen hos muskler och andra vävnader. I allmänhet är spasmer delas in i tre kategorier: tics, kramper och konvulsioner.

tic är den mest godartade av alla typer av spastisk aktivitet. De flesta människor tänker på tics som en liten olägenhet som brukar manifesteras som ögat spasmer. Däremot kan en tic inträffa även som kramper i musklerna i axlarna eller ett plötsligt ryck rörelse på benet. Ryckningar av detta slag kan ofta förekomma på grund när den enskilde uttömt eller under en stor stress, två förhållanden som kan påverka funktionen av centrala nervsystemet. Att få tillräcklig vila och minimera stress kommer ofta orsakar spasm nivå av denna typ att avta snabbt.

Ett mer delaktiga exempel på spasmer är kramp. Till skillnad från skaper, kramper tenderar att pågå under en längre tid och kan vara mycket smärtsamt. Ett ben kramp kan orsaka att musklerna blir stela i flera minuter eller ännu längre. Ofta minskade omsättning är den underliggande orsaken till denna typ av muskelkramp. Situationen kan också utlösas av lägre nivåer av kalium i kroppen, vilket gör att musklerna att ingå avtal. En balanserad kost och massage kan hjälpa till att lindra smärtan av kramper och även minska frekvensen av spasmer av denna typ.

kramper är den mest smärtsamma och den mest allvarliga av alla typer av spasmer. Kramper är ofta intensiv och oerhört smärtsamt. I vissa fall kan ett krampanfall vara så intensiv att den enskilde går till ett anfall, så småningom går ut. De kramper kan ske i form av matstrupen spasmer, effektivt skära av lufttillförseln för den enskilde. Sjukdomar som epilepsi och diabetes kan utlösa förekomsten av spasmer av denna karaktär. Identifiera bakomliggande hälsotillstånd och effektivt behandla detta villkor kommer i sin tur bidra till att minska risken för ett krampanfall.

Det är inte ovanligt för människor att uppleva spasmer i form av tics eller ryckningar då och då bör alla fall av kramper eller konvulsioner ska rapporteras till en läkare omedelbart. Eftersom en del av de bakomliggande orsakerna är förknippade med svårare spasm typer, får snabb behandling är inte bara eliminera värkarna utan också göra det möjligt att behandla en hälsofråga innan det kan bli livshotande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.