Vilka är de olika typerna av Kokainrelaterade?

En inhalant är en kommersiell, industriell eller medicinsk produkt som avsiktligt dras in i lungorna för att uppnå psykoaktiva effekter. Inhalants används som partydroger främst eftersom de är billiga och lagliga att köpa, men de kan vara extremt farligt eller rent av dödlig för användarna. De flesta inhalants delas in i tre huvudkategorier: aerosoler, lösningsmedel eller gaser. Bland de mest populära typer av inhalant är bensin, sprayfärg, hårspray, thinner och lim.

Aerosoler är en av de vanligaste typerna av inhalant, liksom en av de enklaste att få. Många hushåll produkter som kommer i sprayburkar, inklusive sprayfärg, matlagning spray, hårspray, och dammhanddukar dator kan vara koncentrerad och andas in. Individer spray brukar produkten i en papperspåse, flaska eller annan behållare, och ta djupa andetag med den över ansiktet så att de kan andas in ingredienser. Aerosoler innehåller kemikalier som ger och omedelbart, kortvarig känsla av eufori och yrsel. Frekvent användning kan leda till illamående, kräkningar, dåsighet och förvirring.

Lösningsmedel som bensin, färg thinner och lim kan också användas felaktigt som inhalants. De flesta som använder lösningsmedel rum antingen en mättad trasa över ansiktet eller sniffa ångorna direkt från källan, till exempel en burk med thinner eller bensin tank. Lösningsmedel kan orsaka hallucinationer, vanföreställningar och yrsel. Det är vanligt att en inhalant missbrukaren att uppleva huvudvärk och illamående i flera timmar efter användning. Dessutom kan försenas hälsoproblem uppstår när en person andas in en produkt som innehåller bly, cancerframkallande ämnen, eller andra kända faror.

En individ kan också missbrukas olika typer av medicinsk och kommersiell gaser, inklusive dikväveoxid, amyl nitrit, eter och köldmedier. När det används på rätt sätt, en medicinsk gas är en effektiv anestesi för patienter som genomgår kirurgiska eller tandingrepp. Det är noggrant reglerad av en utbildad anestesiolog eller sjuksköterska för att säkerställa säker belopp ges. När det används som ett fritids drog, stora doser av ett narkosmedel kan orsaka en individ att känna desorienterad i timmar åt gången.

missbrukar någon typ av inhalant kan leda till allvarliga kort sikt och på lång sikt hälsoeffekter. Den koncentrerade kemikalier i inhalants kan orsaka permanenta hjärna, lever och njurskador, hjärtsvikt, centrala nervsystemet problem, och allergiska reaktioner, bland många andra farliga förhållanden. En person som har missbrukat inhalants, även om det var många år sedan, bör rådfråga sin primärvårdsläkare för att kontrollera om tecken på permanenta skador. Läkare kan föreslå rehabilitering terapi, missbrukarvården, eller medicin för att hjälpa aktiva användare lösa sina problem och arbeta mot en hälsosammare livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.