Vilka är de olika handleden symptom?

handled smärta kan utlösas av flera olika orsaker. När det gäller symptom, finns det flera sannolikt indikatorer som kommer att visas, även om problemet är en relativt liten en. Det är sant att vissa former av smärta i handleden inte kräver professionell medicinsk uppmärksamhet, är det en bra idé att se din läkare när handleden symptom tycks dröja sig kvar och visar inga tecken på förbättring.

En av de vanligaste handleden symtomen är en svullen handled. Detta kan orsakas av något slags handled skada och samtidigt bedriva sport eller någon annan form av fysisk aktivitet. Handleden inflammation kan indikera en enkel vrickning som kan hanteras med hjälp av is, sedan omslag i handleden att hämma rörligheten samtidigt som helande sker. Men om svullnaden inte går över i ett par dagar, skall undersökas av en läkare rekommenderas.

Vanliga handled symtom är också tråkigt värk i leden, ibland tillsammans med perioder av stickningar och domningar. Det är inte ovanligt när en stam eller vrickning har ägt rum. Normalt vila handleden för en dag eller två kommer att orsaka symtomen att försvinna, särskilt om domningar och stickningar beror på upprepad användning av händer som skapar trycket på handlederna, som skriver på ett tangentbord i flera timmar varje dag.

Ibland kan handleden symptomen kommer med handleden, men spred upp armen eller i handen. Detta är ganska vanligt när en vrickning har ägt rum. En känsla av brinnande får centrum vid handleden, men spred sig till tummen, eller eventuellt flytta upp armen så långt som till armbågen. Detta kan vara ett tecken på någon typ av allvarliga skador tillsammans med vrickning, och skall kontrolleras av en kvalificerad läkare. Ofta kan smärtstillande och någon typ av anti-inflammatorisk medicin hjälpa till att mildra den brännande och underlätta läkningsprocessen.

När handleden artrit är närvarande, att patienten ofta uppvisar handled symptom som stelhet, skytte smärta när handleden flyttas vid vissa vinklar, och eventuellt en del svullnad. Medicin för att hjälpa till att minimera symptomen samtidigt minska det höga trycket som artrit leder till det gemensamma är ofta nödvändigt. Eftersom detta är ett pågående medicinskt tillstånd, det finns en god chans att ändra livsstil kommer att behövas för att kompensera för eventuella förluster i rad av rörelse.

Allt för ofta människor behandlar olika handleden symtom som indikatorer på något mindre. Även om detta är sant i många fall att söka råd från en läkare är en bra idé. När ingen pågående medicinsk behandling krävs, kan läkaren gör ofta rekommendationer av enkla sätt att lindra smärta, inklusive användningen av OTC-läkemedel. Men om symtomen är tecken på något mer allvarligt, tidig upptäckt och genomförandet av behandlingen kommer att gå en lång väg mot att begränsa möjligheterna till permanent förlust i rad av rörelse, såväl som långsiktiga funktionshinder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.