Vilka är de olika Kolesterol kost?

Kolesterol kost normalt kretsar kring två grundläggande mål. För det första är viljan till lägre nivåer av dåligt kolesterol och samtidigt främja en ökning av det goda kolesterolet nivåer. För det andra är kosten vanligen en pågående förändring i livsstil som gör det möjligt att effektivt upprätthålla acceptabla nivåer av kolesterol när de uppnås. Det finns olika typer av kolesterol kost baserad på den allmänna hälso-och nivån på dålig eller HDL, kolesterol närvarande. Här är några exempel.

För den som inte arbetar med andra pågående medicinska frågor är valet av kolesterol diet förhållandevis okomplicerade. De kommer sannolikt att begränsa eller eventuellt eliminera vissa livsmedel från dagliga konsumtion. Till exempel kan patienten uppmuntras att undvika enkla kolhydrater som tenderar att packa om extra pounds. Övervikt innebär mer kroppsfett till hus kolesterol i blodet. Att äta hela ägg varje dag kan också vara avskräckt, men också att uppmuntra konsumtion av äggvita.

Många kolesterol kostvanor kommer också att innebära undvika mat alternativ som omfattar en stor del av natrium. Detta beror på att det inte är ovanligt att någon som arbetar med höga nivåer av HDL-kolesterol också har högt blodtryck. När detta är fallet, diet plan kommer ofta innehålla borta från snabbmat, eftersom de innehåller mycket fett och natrium innehåll. Att gå med gröna grönsaker och magert kött smaksatt med örter och kryddor än salt är ofta uppmuntras som ett sätt att hantera båda situationerna samtidigt.

Många kolesterol kost kommer att kräva ökad konsumtion av fisk. Alternativ såsom långfenad tonfisk, lax och makrill innehåller rätt sorts fett för att motverka en ökning av dåligt kolesterol och samtidigt stödja en ökning av LDL-eller goda kolesterolet. Många läkare rekommenderar att du hämtar dessa viktiga Omega 3-fettsyror via livsmedel snarare än genom fiskolja tillskott, eftersom tillskott är ofta rik på kalorier.

Det är inte ovanligt att kolesterol diet att betona behovet av ett minimum av fiber i kosten varje dag. De kostvanor kommer ofta främja konsumtionen av hela korn, morötter, äpplen och brunt ris som utmärkta sätt att få rätt mängd fiber. Fiber hjälper till att spola kolesterol ut ur systemet, och därmed sänka nivån i blodet.

En del kolesterol kostvanor är konstruerade för att hantera en kombination av högt kolesterol och höga blodsockernivåer. Detta kan vara särskilt svårt, eftersom ett antal låg-kolesterol livsmedel råkar vara hög i kolhydrater. I detta scenario är dieten förmodligen på en hel del gröna bladgrönsaker såsom grönkål eller collards och konsumtionen av griskött eller rött kött som är extremt mager. För att tillhandahålla fiber, kan bröd alternativ fokusera på fullkorn bröd, såsom havrebröd, som är mindre benägna att orsaka en stegring i blodet av socker, men ändå hjälpa till att spola överskott kolesterol från kroppen.

Oavsett det exakta formatet är kolesterol kost normalt driver tillsammans med livsstilsförändringar. Regelbunden motion hjälper till att sänka kolesterolnivåer. Skära ner på alkoholkonsumtionen och undvika tobak kommer även stöd i att förbättra den övergripande hälso-och indirekt stöd i att sänka höga nivåer av dåligt kolesterol. I samtliga fall är det viktigt att tala med din läkare om hur man kan strukturera din diet och motion plan så du får det bästa resultatet på kortast tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.