Vilka är de hälsosamma effekterna av bananer?

Bananer har ett antal fördelar för hälsan som kan göra dem ett utmärkt komplement till en balanserad kost. Det är viktigt att inse att även bananer är mycket friska, de är inte en superfood, och de måste ätas med en kombination av andra hälsosamma livsmedel för maximal nytta. Medan en banan om dagen kan hjälpa till att hålla doktorn borta, för att parafrasera ett populärt talesätt, fördelarna med bananer räcker inte för de mänskliga VÄRME behov.

Detta tropiska frukter är naturligtvis mycket fibrer, magnesium, kalium, vitamin C och vitamin B6. Alla dessa näringsämnen är absolut nödvändigt för människors hälsa, och de ger en mängd fördelar för hälsan. De flesta verifierbara påståenden om fördelarna med bananer kretsar kring det höga näringsvärdet i den banan.

Eftersom bananer är höga i fiber, de är lätta att smälta, och de har också främja en hälsosam matsmältning. Bananer är touted ofta som en god mjuk mat för barn och personer som återhämtar sig från mag-frågor, särskilt människor med lös avföring. Den höga halten av magnesium nivå gör bananer bra för blodtrycket, främja hjärt-hälsa, samtidigt som kalium är bra för musklerna. Vissa tycker om att göra en punkt att äta en banan efter träningen för att fylla på mineral som kan ha gått förlorade under träningen.

Bananer kan också göra ett utmärkt val av mellanmål mat, eftersom de är naturligt söt utan en mycket socker eller fett, vilket gör dem ett utmärkt alternativ till bearbetade sötad och feta snacks. Det höga fiberinnehållet i en banan kan också hjälpa en snacker att fylla upp, minska kaloriintaget och främja sunda kostvanor som en del av en viktminskning plan. För småätande på språng, en banan kommer med sin egen biologiskt nedbrytbara förpackningar, och kräsen köttätare kan vara villig att mumsa på en banan när de förkastar andra livsmedel.

Några av de påstådda andra hälsofördelar av bananer är lite svårare att kontrollera. Till exempel vissa studier verkar tyda på att bananerna omfattas psykisk hälsa, främja känslomässig balans och lycka, och kanske till och fungerar som ett milt lugnande medel. Andra avlägsna påståenden har gjorts som tyder på att hälsoeffekterna av bananer omfattar förebyggande av magsår, halsbränna, graviditetsillamående, slaganfall, stress och depression, och att bananer kan också förbättra hjärnans funktion. Dessa påståenden har svårt att kontrollera. Som en allmän regel, en lång lista med påståenden om livsmedel bör ses som misstänkt, eftersom ingen mat har allt kroppen behöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.