Vilka är de hälsosamma effekterna av Broccoli?

Broccoli är känd som en kraftfull, näringsfattig fyllda grönsaker, ansåg kungen av alla grönsaker på grund av dess näringsrika värde. Även om det inte kan vara en av de mest populära grönsaker, är det ändå ätit och utarbetats av många familjer. De många fördelarna med broccoli är enastående och det är därför de flesta människor kommer att tolerera smaken även om de inte gillar det.

Broccoli är en viktig cancer-fighting grönsaker. Dess imponerande cancer-fighting makt beror på att två separata föreningar, indol-3-carbinol (I3C) och Sulforafan. Båda dessa föreningar att bli av cancerframkallande ämnen. I3C arbetar mot hormon-inducerad cancer medan Sulforafan ökar produktionen av cancer-blockerande enzymer.

Bortsett från broccoli kan I3C finns i kål och brysselkål. I3C sänker halterna av skadliga östrogen som främja tumörväxt i hormon-känsliga celler, speciellt bröst celler. Kraftfull grönsaker som broccoli, brysselkål och vitkål kampen mot kolon. Bröst-och prostata cancer

lastas med beta-karoten är en annan av de många hälsofördelar med broccoli. Betakaroten omvandlas till vitamin A en gång in i kroppen, blir en antioxidant. Betakaroten förhindrar sjukdom genom att eliminera cell-skadande syremolekyler. Det sänker också risken för grå starr, andra cancerformer och hjärtattacker.

En av de näringsrika fördelarna med broccoli är C-vitamin, som stärker immunförsvaret och slagsmål utanför cancer och hjärtsjukdomar. Den är laddad med kalcium och främjar starka ben och förhindrar benskörhet. Broccoli innehåller massor av fibrer för att förhindra förstoppning, hemorrojder, högt kolesterol, hjärtsjukdomar, fetma och cancer i tjocktarmen.

Kvinnor får extra fördelar av broccoli, eftersom den är rik på folat. Folat främjar normal vävnad tillväxt och skyddar mot fosterskador. Kvinnor som tar p-piller är vanligtvis låga i detta näringsämne och är ofta rekommenderas att ta extra doser av folsyra innan du försöker bli gravida.

Fördelarna med broccoli är extremt värdefull för den som äter det. Broccoli kan ätas rå, antingen för sig eller i en sallad. Det kan också ätas som en sida skålen med maten.

När du köper broccoli, bör du leta efter bitar som är mörkare i färgen, en indikation på att det finns en högre nivå av betakaroten närvarande . En annan sak att tänka på är att undvika broccoli som håller på att gult. En gul färg är ett tecken på broccolin förlora sitt näringsvärde. Som med alla grönsaker är goda förberedelser krävs för att begränsa den förlust av näringsämnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.