Vilka är användning av Neem i medicin?

Neem är ett träd som odlas nog först odlas i Indien. I århundraden Neem bark har varit ett effektivt tandborste, eftersom anekdotiskt har det visat sig kunna minska karies och ha antiseptiska egenskaper. De flesta läkemedel påståenden om Neem har inte varit föremål för dubbelblinda kliniska prövningar, så alla eventuella fördelarna med Neem bör betraktas som gissningar.

Neem används som ett anti-svamp, ta bort löss, som en gel att förhindra graviditet, och i muntlig form reducerar fertiliteten hos män. Det har lagts till tandkrämer att förebygga tandköttsproblem och karies. Det är också tänkt att ge en viss lättnad för människor som lider av psoriasis, och det kan vara ett effektivt insektsmedel.

Andra hävdar att Neem kan minska kolesterol, eller hjälpa befria kroppen av blåsan stenar. Anses det också vara lämpligt att lindra klåda som orsakas av vattkoppor eller mässling. Andra kan använda Neem för att behandla öroninfektioner eller EPIDEMISK BINDHINNEINFLAMMATION. Vissa föreslår att du använder Neem att behandla pålar eller fistel orsakade efter förlossningen, men detta används inte rekommenderas.

Användning av Neem är kontraindicerat hos gravida kvinnor eller ammande kvinnor, och det bör inte användas på barn. Det har varit kopplat till extrema allergiska reaktioner hos barn som har orsakat död, så alla Neem produkter bör hållas långt borta från barns tillgång. Barn bör undvika tandkräm som innehåller neem också, eftersom de är mer benägna att svälja pastan.

Folk får använda Neem olja, frön eller blad beroende på det avsedda ändamålet. Äter frön i stora mängder är utan tvekan giftig och kan orsaka dödsfall. Vissa förbereda kokta neem blad, som anses vara bra för tarmens hälsa, men dessa har en påtagligt bitter smak och är inte allmänt haft.

Neem kan motverka med även OTC-läkemedel. Användningen bör alltid diskuteras med en läkare. Neem i slutändan kan visa sig vara ett användbart läkemedel, men fler studier måste göras för att förstå säker dosering och möjliga läkemedelsinteraktioner. Som det ser ut nu, om inte styrs av en läkare, bör Neem antagligen inte skulle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.