Varför My Skin Peel Efter en solbränna?

Alla som har upplevt en solbränna är bekant med ful hud skal efter en solbränna som oundvikligen åtföljer den. Huden skal efter en solbränna orsakas av föll av av död hud för att ge plats för det nya, anbud huden under. Även om det kanske inte ser alltför trevlig, peeling är en viktig del av läkningsprocessen, men det finns flera sätt som peeling kan minskas eller göras något mindre obehagligt.

När huden är solbränd, det är i grunden lätt tillagade utifrån. Utökade solen orsakar allvarliga skador på de övre hudlagren och dödade dem hudceller och skapa en karakteristisk område med rodnad och blåsor, när det gäller svåra brännskador. Vanligtvis i de första dagarna efter solbränna, förblir död hud intakt, medan kroppen ivrigt bygger upp nya celler under, den döda huden fungerar som ett skyddande skikt medan dessa celler växer, eftersom de är mycket sårbara när de är nya.

Huden skal efter en solbränna som händer när de nya cellerna under är redo att utsättas för världen, som råkar sammanfalla med den tidpunkt då den sista av vattenhalten avviker den skadade övre hudlagren. De torkade hinna som i sin tur börjar flaga, skal, och slutligen kasta av att avslöja helt nya celler under. Under denna fas, dessa celler ofta är väldigt känsliga för solskador, eftersom de inte har upplevt kraften i solen innan.

Det bästa sättet att undvika den ökända huden skal efter en solbränna är att inte bli solbrända i första hand, med hjälp av skyddande kläder och krämer. Förutom att skydda mot solbränna, kommer skyddande åtgärder även hålla huden i bättre skick, vilket innebär att det kommer att se bättre ut långt in i ålderdomen. Solbränna har också samband med en ökad risk för vissa cancerformer, vilket är ytterligare ett starkt argument för att täcka upp i solen.

För dem som redan solbrända, ta hand om solbränna kan underlätta det peeling processen. Solskadad hud skall tvättas med mild tvål i ljummet till kallt vatten, och klappade torrt, snarare än att gnuggas. En del tycker att en spritz av ättika efter en dusch hjälper till att lindra klåda i samband med solbränna, och minskar även huden skal efter en solbränna, en tillämpning av hudkräm kan också bidra till att hålla den skadade huden fuktig, vilket gör det mindre benägna att peeling . Det är också en bra idé att tillåta massor av frisk luft att passera platsen, snarare än att hålla en solbränna och ting. Så småningom kommer dock död hud måste gå, och en del människor föredrar att låta naturen ha sin gång än att försöka sänka peeling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.