Vad tillåter någon att Stoppa Dialys?

Valet att sluta dialys kan få dödliga konsekvenser. Njurdialys kan vara livsuppehållande. Tråkigt nog de flesta individer som gör beslutet att stoppa dialys dör inom några veckor. Men vuxna har rätt att göra medicinska beslut för sig själva, och många väljer att sluta dialys. I själva verket, i USA, ungefär 25% av de som arbetar med njursvikt fatta beslut om att sluta ta emot dialys behandlingar.

Ibland slutar dialys för lycklig skäl. Om en person med njursvikt får en lyckad transplantation, han eller hon kan stoppa dialys. Tyvärr stannar de flesta individer inte dialys av detta skäl. Givare njurar är en bristvara, och de flesta individer som väljer att avsluta dialys i huvudsak är den som fattar beslutet att dö.

Ofta är anledningen att välja att sluta dialys är en känslomässig ett. Många personer väljer att sluta dialys eftersom de antingen inte riskerar att få en transplantation eller dåligt lämpad för en. När de ställs inför behovet av att fortsätta att få dialys för resten av livet, många tycker utsikterna olycklig och oacceptabel. För vissa är det livskvalitet med regelbunden dialysbehandling betydligt mindre än önskvärt. Som sådana skulle de hellre leva ett par veckor på sina egna villkor än har potential att leva år med dialys.

Ibland är beslutet att avsluta dialys som av hälsoskäl. En individ kan välja att avsluta dialys på grund av biverkningar och komplikationer som är gemensamma för behandling. Eventuella komplikationer kan vara allt från lågt blodtryck och feber för infektioner och allergiska reaktioner. Även kosten kan påverkas av dialys, såsom nedsatt aptit är vanligare hos dem som genomgår dialysbehandling.

Beslutet att stoppa dialys är ofta kopplade till kostnader. Det är sant att de flesta försäkringar programmen täcker dialys behandlingar, många individer fortfarande hitta dialys dyra. Stoppa dialys ger individer för att lindra denna kostnad.

Innan en individ gör beslutet att stoppa dialys, bör han diskutera möjligheten med älskar dem och behandlingen team. I vissa fall kan justeringar göras för att förbättra patientens livskvalitet, med möjlighet till fortsatt dialys behandlingar. Om sådana justeringar inte är tillräckligt för att göra fortsatt dialys önskvärt får behandling laget kunna ge råd och stöd för att avsluta behandlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.