Vad orsakar psykosomatiska sjukdomar?

psykosomatiska sjukdomar orsakas av psykiska och känslomässiga betonar att yttra sig som fysiska sjukdomar utan biologiska orsaker. Enligt experter, vissa gemensamma psykosomatiska sjukdomar inkluderar colon irritabile, orolig mage, muskelvärk, spänningshuvudvärk, kronisk trötthetssyndrom, hyperventilation eller panikattacker, kolit och sår och till och med infertilitet. Den skicklighet med vilken en person hanterar stress påverkar den potentiella förekomsten och svårighetsgraden av psykosomatiska sjukdomar.

Innan psykosomatiska sjukdomar kan väl diagnostiseras ska prov ges för att utesluta eventuella fysiska orsakerna till sjukdom. Detta steg är ofta frustrerande för patient och läkare både som test efter test kommer tillbaka negativa. Detta har lett till att vissa läkare att berätta för sina patienter att psykosomatiska sjukdomar är "allt i huvudet. " Idag är de flesta läkare vet bättre. Även roten kan vara psykiska eller känslomässiga, sjukdomen och symtomen är mycket påtaglig.

psykosomatiska sjukdomar inte är fejkade sjukdomar, men patienterna ofta kräver behandling för den bakomliggande psykologiska roten. Tyvärr är det många människor som lider av psykosomatiska sjukdomar motstå psykologisk rådgivning som en form av behandling, tro detta rabatter sjukdomen. Även om dessa sjukdomar svarar på läkemedel, smärtstillande medel och andra medicinska hjälp, symptomen kan återvända om inte den underliggande orsaken är riktat.

Om inte kronisk, kan psykosomatiska sjukdomar gröda bara upp när en person går igenom en särskilt stressande tid. I dessa fall symptomen avtar på egen hand när stressen sjunker. Psykosomatiska sjukdomar kan åtfölja död ett älskat en, förlusten av ett jobb, eller cykliska påfrestningar på arbetet eller hemma. Bortsett från att skapa en sjukdom, kan emotionell stress gör också en befintlig sjukdom förvärras. Psykologisk stress kan minska effektiviteten i immunsystemet, lägre energi nivå, och förvärrar ett försvagat skick.

Även psykosomatiska sjukdomar är verkliga, de kan undvikas. Att lära sig hantera stress och ersätta negativa tankemönster genom kognitiva beteendeförändringar kan ge lindring. Människor som lider av psykosomatiska sjukdomar inte avsiktligt gör sig sjuka, och inte heller medvetna om de orsakar sjukdomar. När det gäller kronisk mönster, är det sannolikt att behandlingen kommer att bli nödvändigt att ersätta befintliga ohälsosamma mönster med nya hälsosammare anpassningsmekanismer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.