Vad händer när en ADHD diagnos?

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, även känd som ADHD, är ett psykologiskt tillstånd som försämrar koncentration och förmåga kommunikation. En av de vanligaste diagnostiserade sjukdomar i den moderna världen, en ADHD diagnos är ofta bara första steget på en lång väg till god förvaltning och underhåll av tillståndet. Förstå eventuella åtgärder efter en ADHD diagnos är en viktig del av behandlingen, även om det kan bli ganska frustrerande ibland.

Diagnosen är vanligen ges efter en rad tester och observationer som gjorts av en kvalificerad psykisk vårdpersonal. Efter att ha utvärderat en patient, ställer diagnos terapeut eller läkare kommer troligen att få flera möjliga behandling planer på att diskutera med patienten och patientens familj. Det finns många olika former av behandling efter en ADHD diagnos, vilket gör att åtgärder för att förbättra ofta fyllda med försök och misstag. Det är viktigt att förstå att varje frustrerande misslyckade behandlingar är faktiskt ett steg närmare att få förbättringar, behandlingar som inte fungerar kan ge viktig information om det specifika i patientens tillstånd, vilket leder till mer informerade och upplysta val för nästa strategi.

Efter en ADHD diagnos, är fortsatt behandling kan vara en viktig del av varje behandlingsplan. Behandlingen kan tillhandahållas på ett individuellt eller i grupp, och kan skräddarsys för att passa de behov och livsstilar ADHD patienter. Terapeuter kan även rekommendera utbildningsprogram och familjeterapi för övriga familjemedlemmar påverkas starkt av en ADHD diagnos. Genom att lära dem omkring och ADHD patienten om hjälp teknik samt ge dem egna utlopp för stress eller frustration, en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal kan bidra till att skapa en positiv miljö för patienten.

Förutom terapisessioner kan en del läkare rekommenderar att läkemedelsbehandling för patienter med en ADHD diagnos. Att behandla ADHD med läkemedel är vanligt, men också mycket omstridd. Många experter hävdar att om hjärnans kemi kan vara kliniskt visat sig vara fel, är förskrivning av läkemedel är oansvarigt eller oetiskt. Vissa fruktar också att upptaget eller oerfarna föräldrar kan välja att ge barn med ADHD droger snarare än att ge dem ordentlig vård. Trots detta kan läkemedel rekommenderas i svåra fall och kan vara sista utvägen för vissa patienter i en sökning efter en hanterbar strategi.

En ADHD diagnos kan vara en skamlig eller generande upplevelse för en del människor. Det är ganska lätt att bli frustrerad och uppleva förlust av självkänsla när strategier och terapier är ännu inte avslöja förbättring. Men genom att övervaka tillståndet noggrant och vara villig att prova olika strategier och taktiker, kan en patient spela den viktigaste delen i sin egen vård. Enligt vissa experter, en ADHD patient måste förbli ett engagerat och inblandade som möjligt i hans eller hennes behandling för att se de bästa resultaten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.