Vad är vissa typer av hudinfektioner?

Hudinfektioner kan variera från lätt irriterande till kraftigt smärtsam. Det finns flera olika typer av infektioner som kan påverka huden. Symtom på en hudinfektion kan innefatta rodnad, ömhet, klåda, flagnande hud, utslag och blåsor typ utbrott.

Svampinfektioner är några av de vanligaste hudinfektioner. Jäst infektioner, fotsvamp och Jock kliar är alla orsakas av en svamp. Ringorm är en annan svampinfektion. Dessa infektioner är oftast behandlas med anti-svamp krämer. Ringorm behandlas med ett intas mot svamp medicin. Behandlingar för mindre allvarliga infektioner är ofta tillgängliga över disk på läkemedel eller varuhus.

En annan typ av hudinfektioner är bakterieinfektioner. Personer som har diabetes, en historia av dålig solbränna eller andra hudskador, eller ett immunförsvar brist löper en stor risk för dessa infektioner. Cellulit, en typ av bakterieinfektion är oftast orsakade av en STREP eller Staph infektioner. Impetigo orsakas också oftast av en Staph infektioner. Folliculitus, kokar, och carbuncles, alla orsakade av infektioner i roten på en hårsäckar, finns även andra typer av bakterieinfektioner. Bakteriella infektioner behandlas med antibiotika om det behövs.

Virala hudinfektioner är också ganska vanligt. Dessa inkluderade herpes, bältros, vårtor, och munsår. Dessa infektioner är behandlingsbara, men inte alla botas. Bältros, herpes och munsår kännetecknades alla av utbrott av små puss-blåsor eller skorvig sår på huden. Det finns över sextio sorter av vårtor, och de flesta orsakas av papillomvirus. De kan tas bort av en läkare eller behandlas med en OTC-produkt.

Hudinfektioner kan också orsakas av parasiter. Parasiter är normalt små maskar och insekter att gräva in i huden, och arbeta sig igenom en del av kroppen. Nästan alla har minst en mängd olika parasiter som lever inuti dem. Hakmask, plockade normalt upp från hundar eller katter, kan orsaka krypande utbrott. Skabb, som orsakas av små kvalster, kan spridas person till person. Skabb presenterar med små röda knölar där kvalster har lagt ägg. Löss är en annan parasiterande hudinfektion. Löss är små, hoppande buggar som lever i håret. De sprids lätt, vanligtvis från barn till barn. Parasitära infektioner är vanligtvis behandlas med krämer och receptbelagda läkemedlen. Löss är vanligtvis behandlas med speciella schampon som dödar både löss och deras ägg.

Hudinfektioner är ofta smittsam. De flesta kräver medicinsk behandling. Om du är osäker på om du har en hudinfektion, kontakta din läkare eller en hudläkare. Antingen kan man exakt diagnostisera en hudåkomma och ordinera en behandlingsplan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.