Vad är tidigt Förmaks värkar?

tidig förmak sammandragningar (PAC) är en typ av hjärtarytmier. De är mycket vanliga, med många människor som tidigt förmaks värkarna någon gång i sitt liv. I vissa fall är villkoret godartad, i andra fall kan PAC visar att patienten är i riskzonen för ett mer allvarligt problem, och det kan vara nödvändigt att vidta åtgärder för att hantera hjärtrytmen. Personer med hjärtsjukdomar som upplever tidigt förmaks värkarna är en anledning till särskild oro.

Denna typ av arytmi uppstår när förmaken, slå två övre hjärtats kamrar, innan de ska. Många människor inte ens märker att en tidig förmaks kontraktion sker, även om vissa människor känner att smittas som en svag vibration eller hjärtklappning, som om hjärtat har hoppat över ett beat. Med hjälp av ett elektrokardiogram (EKG) eller att bära en pulsmätare, kan en läkare spåra värkarna, bestämma hur ofta och när de uppstår.

Hos patienter där tidigt förmaks värkarna är en mild oro får tillstånd hanteras med kost. Skära ner på koffein ofta eliminerar eller kraftigt reducerar omfattningen av för tidig förmak kontraktioner och andra kost och motion förändringar kan också användas för att behandla tillstånd. Medicinering för att hantera hjärtrytmen är också tillgängliga, som dock i allmänhet bara används i allvarligare fall.

Förutom kost, stress kan vara en viktig faktor i utvecklingen av för tidig förmak sammandragningar, vilket vissa livsstil aktiviteter som att använda droger eller begå tung träning. Patienterna ska vara ärlig om sin livsstil vid förhör hos en hjärtspecialist: de kan inte komma till rättsliga problem för att lämna något i stil med narkotikamissbruk, och veta allt om en patient kommer att bidra till en läkare att utveckla en diagnos och lämplig behandlingsplan. Underlåtenhet att avslöja vissa saker skulle kunna sätta en patient i riskzonen, som en läkare kommer att fatta beslut baserat på den information han eller hon har fått.

När en patient har fått diagnosen tidigt förmaksflimmer kontraktioner han eller hon behöver för att gå till en kardiolog regelbundet för övervakning. Kardiologen kommer att leta efter förändringar i hjärtrytmen, och hjälpa patienten hantera skick så att den inte blir allvarligare. Patienterna bör också omedelbart kontakta läkare om de upplever svårigheter att andas, bröstsmärta och andra symptom på mer allvarliga hjärt händelser, meddela sjukvårdspersonalen att PAC har upplevt tidigare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.