Vad är symptom på magcancer?

magcancer, även kallad magsäckscancer , kan vara svåra att identifiera. Detta gäller särskilt när den är i sin linda, under vilken det vanligtvis inga symptom. Dessutom betalar de flesta inte mycket uppmärksamhet på symtom på magcancer eftersom de är så milda. Av dessa skäl, sprider magcancer ofta avsevärt innan det upptäcks.

Det finns tre huvudsakliga symtom på magcancer: matsmältning, aptitlöshet, och halsbränna. Dessa symtom bör inte ignoreras eftersom magsäckscancer i allmänhet botas när den har fångats i ett tidigt skede.

En person som upplever dålig matsmältning på grund av magcancer kan känna en brännande känsla i hans eller hennes övre buken eller mage. Han eller hon kan också uppleva gasbildning och rapningar eller kan bli äcklad och börja kräkningar. Personen kan också känna sig allmänt buksmärta, har en morrande mage, eller utveckla en sur smak i munnen. En person som upplever dålig matsmältning varje dag bör uppsöka läkare för att testas för magcancer.

En person med magcancer kan även känna en brist på aptit, som orsakar honom eller henne att få en fullständig sensation trots äter bara mycket lite. Dessutom kan personen känna halsbränna, som är en brännande känsla som uppstår djupt inne i bröstet.

Ett annat symptom på magcancer är blod i avföringen. Ofta är detta endast identifieras efter ett ockult blod i avföringen test, som är ett test på pallen som utförs av en läkare eller laboratoriet. Det kan dock identifieras med personen innan att se en läkare och kan framstå som en svart eller stanna utseende i avföringen. Typiskt, blod i avföringen är ett tecken på att magsäckscancer redan har spridit sig.

Symtom av magcancer i dess mer avancerade skeden är oförklarlig viktminskning, blod i kräkning och smärta efter att ha ätit. En person med magcancer kan också svälla efter maten, utveckla gulsot, eller uppleva en total känsla av trötthet eller svaghet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.