Vad är postmenopausal osteoporos?

postmenopausal osteoporos är en form av osteoporos som förekommer hos kvinnor efter klimakteriet. Majoriteten av osteoporos fall ses av läkarkåren i form av postmenopausal osteoporos. Denna form av osteoporos inte helt kan förhindras, men det finns vissa åtgärder som kvinnor kan vidta för att minska graden av benförlust efter klimakteriet, och ta hand om sina kroppar under och efter klimakteriet för att minska risken för utveckling av komplikationer i samband med benförlust, såsom frakturer.

Osteoporos uppträder när mängden av benresorption högre än benbildning. Med andra ord är kroppen bryter ner ben vilket det vanligtvis gör, men det är inte producerar nytt ben. Som en följd av att skelettet blir mer porös och mer bräcklig. Osteoporos ökar kraftigt risken för frakturer, och det är svårare att läka efter en fraktur när man har benskörhet, som utgör ett dubbelt hot för människor med detta tillstånd.

Människor utveckla postmenopausal osteoporos, eftersom östrogen priser minska efter klimakteriet. Låga östrogennivåer orsakar graden av resorption att öka, vilket kan orsaka benskörhet. Eftersom kvinnor blir äldre kan de förlora en betydande andel av sina benmassan till osteoporos. Postmenopausal osteoporos kan identifieras under rutin sjukvård, eller till följd av en fraktur som inte läker ordentligt.

Ett sätt att minska risken att utveckla postmenopausal osteoporos är att ta kalciumtillskott hela livet, och att fortsätta komplettera i klimakteriet. Det är viktigt att konsumera kosten kalcium på ett sätt som maximerar absorptionen. En läkare kan ge specifika råd om lämplig dosering och sätt att utnyttja det så att kvinnor kan se till att deras kroppar faktiskt få kalcium de tar i tillägg form.

Vikt med motion och träning i allmänhet är också användbara . Att delta aktivt är ett utmärkt sätt att bevara bentäthet, och många vårdcentraler erbjuda klasser med särskild inriktning på äldre, för kvinnor som finner att ett litet motion vägledning underlättar. Hormonbehandling kan också användas för att ta itu med postmenopausal osteoporos, genom att komplettera hormon nivåer för att möta de förändringar som kan bidra till förlust av benvävnad.

Kvinnor som är oroliga att de löper risk för postmenopausal osteoporos kan ta emot screening genom en läkare. Läkaren kan identifiera den mängd benförlust som har uppstått, om några, kan och ge förslag för att förhindra ytterligare benförlust. Kvinnor kan även vill diskutera risken för benskörhet med deras läkare innan uppkomsten av klimakteriet, så att de kan förbereda sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.