Vad är papillär njurcellscancer?

papillär njurcellscancer är en av de typer av njurcancer, även känd som njur adenocarcinom eller njurcancer. Njurcellscancer cancer är maligna celler finns i slemhinnor i njurtubuli, vars syfte är att rena blod. Tumörer i njuren kan vara något av fem grundläggande typer av celler: klar-cell; chromophilic-cell, chromophobic-cell, oncocytic-cell, eller insamlaren kanal celltyp. Den andra av dessa-chromophilic-cell-är också kallad papillär njurcellscancer eller Prcc.

Carcinom hänvisar till en elakartad cancer som härrör från celler i epitel eller foder, vävnad i kroppen. papillär hänvisar till små utbuktningar som de på toppen av tungan, också beskrivs som "finger-liknande", som är karakteristiska i denna tumör. Och chromophilic på grund av hur cellerna i papillär njurcellscancer reagerar på färger som används för att göra dem synliga i mikroskop.

njurcellscancer karcinom endast utgör tre procent av maligniteter hos vuxna, och fall av papillär njurcellscancer utgör cirka tio till femton procent av njurcellscancer tumörer. Det är den näst vanligaste subtypen av njurcellscancer, efter klarcellig njurcellscancer, förkortat njurcancer. Det uppskattas att fem gånger så många hanar som honor få papillär njurcellscancer.

Det finns en ärftlig form av cancer som kallas ärftlig papillär njurcancer som orsakas av kromosomala flyttning . Denna genetiska form av sjukdomen leder till ett flertal tumörer bildas i båda njurarna. Samtidigt som liknar von Hippel-Lindaus syndrom och Birt-Hogg-Dube syndrom i att vara ärftligt, det är en distinkt sjukdom.

Förutom ärftlighet, finns det några mer allmänna riskfaktorer för njurcellscancer, inklusive manligt kön, som är amerikansk, som är över 60, röka cigaretter, fetma, har högt blodtryck, och en hög kalori diet. Yrkesmässig exponering för kemikalier och ämnen, däribland asbest och kadmium, kan också öka risken. Dessutom kan medicinska behandlingar, t. ex. dialys, och vissa mediciner, inklusive smärtstillande och diuretika, ökar en persons risk att få en njurcellscancer.

Symtom vid papillär njurcellscancer kan vara blodbrist, blodig urin, brun eller röd urin, känslor av letargi eller allmän sjukdomskänsla, feber, lägre ryggsmärtor, illamående, kräkningar och viktnedgång. Beroende på stadium av cancer när den diagnostiseras, behandlingsalternativ omfattar biologisk behandling, kemoterapi, strålbehandling, kirurgi, stamcellstransplantation och målsökande behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.