Vad är några ovariella cystor Symtom?

Det finns många saker som kan tyda på att du har en ovariella cystor, men äggstockarna cysta symptom är inte alltid närvarande. Vissa kvinnor har en tillfällig cysta utan att vara medveten om det, om dessa cystor är små kan de recess utan smärta eller problem. Ovariell cysta symptom ibland kan vara svårt att känna igen eftersom de kan likna symtom på andra förhållanden där buken, som blindtarmsinflammation. Övriga villkor påverkar det reproduktiva systemet och har symptom som liknar en äggstockarna cysta. Dessa villkor omfattar utomkvedshavandeskap, endometrios, cancer i äggstockarna och inflammatoriska sjukdomar.

Ovariell cysta symptom kan vara närvarande för att större eller mindre utsträckning av personer som har cystor. Kvinnor med cystor på äggstockarna kan också uppleva ett annat antal symtom, beroende på hennes kropp. Som helhet kan symtom är oregelbunden menstruation, illamående, kräkningar eller diarré, extrem smärta i bukhålan, smärtsamma tarmrörelser, en känsla av fullkomlighet i magsäcken eller urinblåsan och smärtor vid samlag.

Det finns också några ytterligare äggstockscancer cysta symptom som gör att du behöver söka akut sjukvård. Dessa kan inträffa om en äggstockarna cysta plötsligt spricker, vilket kan vara livshotande. Symtom på potentiellt brott, såsom svåra smärtor i buken, som kan åtföljas av kräkning eller illamående och feber. En känsla av svaghet eller bli svimfärdig, och andningsbesvär är också ofta upplevt med spruckna cystor. Huden kan vara kall eller fuktig och smärta i buken kan komma i spasmer eller vågor.

De flesta äggstockscancer cysta symptom som inte finns med i förteckningen över akuta symtom anger att du ska uppsöka läkare snart. Om du tror har en äggstockscancer cysta, kontakta din läkare, som troligen schema en tid för dig direkt. Vissa cystor behandlas inte om du kanske behöver ett par gynekologisk prov under några månader för att vara säker någon cysta har försänkt. Andra cystor behöver tas bort innan de kan brista och skapa livshotande nödsituationer.

Även om många cystor är ofarliga, kan en läkare rekommendera avlägsnas eller biopsi av särskilt stora cystor att utesluta äggstockscancer . Det bär upprepa att de flesta kvinnor omedvetet har cystor på en eller annan tidpunkt. Med äggstockscancer cysta symptom betyder inte att du alltför bör berörda. Det betyder bara att du bör kontakta din läkare omedelbart så att du får lämplig medicinsk rådgivning och vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.