Vad är några orsaker till ögoninfektioner?

Eye infektioner kan vara ganska smärtsamma eller ganska irriterande, och bör omedelbart behandlas av en läkare. Detta gäller särskilt om man har lidit trauma på ögat och misstänker en främmande kropp kan fastna i ögat. Viral och bakteriell konjunktivit, allmänt kallade rosa öga, eller passform, också kräver snabb behandling.

Två av de vanligaste orsakerna till ögoninfektioner är virus eller bakterier konjunktivit. Båda formerna är mycket smittsam och orsakar ögat att riva överdrivet, ser mycket blodsprängda, och på morgonen ögonen kan vara nästan stängas tillsammans från ansvarsfrihet. Ibland kan en konjunktivit ögoninfektion kommer att hoppa från ett öga till den andra, särskilt om man gnuggar ögonen. En doktorns diagnos och antibiotika hjälper normalt, även i fall där orsaken är virus.

Det är också viktigt att se en läkare om du misstänker ögoninflammation eftersom det kan kombineras med ett öra eller sinus infektion. Detta är vanligast när man har drabbats av förkylningssymptom före uppkomsten av ögoninfektion. Vissa människor kräver orala antibiotika, samt, för att behandla infektioner i örat eller bihålor.

En tredje form av konjunktivit kan orsakas av allergier. Ibland kan behandlas ensam med OTC-droppar. I andra fall dessa ögoninfektioner kräver receptbelagda ögondroppar. I varje fall bör en läkare bedöma symptomen för att utesluta mer smittsam form av rosa öga.

Antingen en främmande kropp eller exponering för starka kemikalier kan orsaka ögoninfektioner. I vissa fall kan en främmande kropp kan ha rört ögat och orsakat repor på hornhinnan. Även hornhinnan repor kan läka snabbt, kräver de vanliga antibiotika droppar eller salva. De är också oerhört smärtsamt. Om man misstänker en främmande kropp som glas har fått i ögat, kan ögat försiktigt sköljas i vatten. Om detta inte löser smärta, sedan besöka en läkare för att utesluta en hornhinnan repa.

Kemikalier som kommer i kontakt med ögat kan också orsaka ögoninfektioner. I dessa fall de flesta läkare rekommenderar att först ringa förgiftning för instruktioner för att olika kemikalier kräver olika behandling.

Ett trubbigt trauma mot ögat eller senare ögonkirurgi kan leda till ögoninfektioner. Trauma för ögat inte från operationen kräver omedelbar läkarvård. Efter operation kan ögoninfektioner utvecklas. Vanligtvis efter en ögonoperation, kommer läkarna att ge en en lista över saker att titta efter som kan tyda på infektion.

En ögoninfektion som en stye faktiskt sker i ögonlocket s körtlar. Ibland stye läkemedel rekommenderas, men ofta behandlingen består av att använda varma kompresser på det drabbade ögat, flera gånger om dagen. Om man får passform ofta, följ instruktionen med en läkare för behandling. Omvänt, om detta är din första stye, konsultera en läkare.

Vävnaden runt ögonen kan infekterade bli och orsaka svullnad i ögonlocken. Detta är ett mycket allvarligt tillstånd som kallas periorbitalt cellulit. Det är en bakteriell infektion och kräver antibiotikabehandling omedelbart. Dessa ögoninfektioner kan orsakas av infektion av ett insektsbett, finne eller skrapa nära ögat. Infektion flyttar sedan till huden och angrepp ögonlocken. Man ska alltid vara vaksamma när det biter, repor eller finnar nära hud vävnad som omger ögat. En liten antibiotisk salva kan hjälpa avvärja cellulit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.