Vad är några livsmedel som orsakar gikt?

Gikt är en typ av artrit som uppkommer när skarpa kristaller skärvor av urinsyra samla in mellan skarvarna orsakar smärtsamma inflammationer. Urinsyra är oftast en neutral, men onödiga, kemiska att njurarna filtrera ut av blodet genom urinen. Personer med gikt få vanligtvis den eftersom antingen deras kropp producerar för mycket urinsyra eller för att deras organ inte gör ett bra jobb att avskaffa den.

Medan urinsyra finns naturligt i kroppen, mängder av det i kroppen kan ökas genom att vissa livsmedel som innehåller mycket av en viss kemikalie som heter purin . Njurarna normalt bryter ner puriner till urinsyra och därefter eliminera det från kroppen. Människor med gikt eller riskerar att förvärva gikt uppmuntras att undvika mat med högt puriner. Om du har gikt eller löper risk för gikt, bör du se en läkare eller sjuksköterska om råd. Ändå kan några allmänna punkter göras om de livsmedel som orsakar gikt.

I allmänhet är mat som innehåller mycket fett och /eller kolesterol är också höga i puriner. Som en följd av detta är ett gikt kost en som är fettsnåla och låg-kolesterol. Närmare bestämt är det antytts att mindre än 30% av den dagliga kalorier bör komma från fett. Proteiner kan också ha stora koncentrationer av puriner. Generellt, rött kött och fisk, som makrill sardiner bör ostron, musslor och pilgrimsmusslor, sänkas om inte undvikas helt, eftersom de kan vara livsmedel som orsakar gikt. Stora mängder av hög protein, fett vitt kött, som gris och fjäderfä, kan förvärra gikt också. Bräss (orgel kött) som njure, hjärta eller lever, är särskilt dåligt för personer som lider av gikt. Även livsmedel med anknytning till kött, som kyckling eller nötkött buljong, kaviar och buljong kan generera höga halter av urinsyra.

Mejeriprodukter och grönsaker kan också vara hög i puriner. hög fetthalt mejeri, som helmjölk, glass, smör och ost har sagts möjligen orsaka gikt och rekommenderas att bytas ut mot låg fetthalt eller fettfri mjölk, eller alternativ soja. Spenat, svamp, blomkål, ärtor och sparris har visat sig vara rik på puriner och därför kan livsmedel som orsakar gikt. I en icke-närstående kategori av livsmedel, linser och jäst ökar chanserna för en gikt blossa upp. Av denna anledning, öl, eftersom det är från jäst och korn, kan höja nivån av urinsyra i kroppen. Vissa hälso-och sjukvården rekommenderar att alkohol undvikas helt.

intag av puriner är inte det enda sättet att bygga upp en ovanligt hög koncentration av urinsyra, som kallas hyperurikemi . Nedsatt njurfunktion eftersom njurarna filtrera bort urinsyra, fungerar tillsammans med livsmedel som orsakar gikt. Således, dricka mycket vatten och äta tofu, olivolja och nötter, faktiskt tycks motverka försvagade njurar för att eliminera urinsyra från blodet. En kost rik på komplexa kolhydrater, i form av grönsaker, frukt och fullkorn som bröd och pasta, kan lindra symptomen på gikt. En läkare kan kombinera dessa kost begränsningar med antiinflammatoriska läkemedel och en total viktminskning plan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.