Vad är några användningsområden för Vaselin?

Många användningsområden för vaselin har upptäckts genom åren gör den till en av de mest tillmötesgående poster i snabbköpet. Vaselin är vida känd för sina kosmetiska ändamål. Det fungerar som en återfuktare för huden, håller huden mjuk och ren. Den innehåller inga kemikalier eller parfymer, vilket gör den ett bra alternativ för någon med känslig hud.

Vaselin kan tillämpas som behövs för torra, nariga läppar. Gnugga det generöst på grova fötter inom några minuter från spännande duschen håller inte bara hudens fuktighet från indunstning, men även mjukare valkar. Det blir en skyddande barriär när de släpps ut över skärsår och skrubbsår, stöter bort fukt och bakterier från att komma in det skadade området och orsakar en infektion.

Make-up kan tas bort genom att gnugga vaselin på ansiktet och torka av den . Det är bra för att tämja vilda, galna ögonbryn och tar bort överblivet lim från falska ögonfransar. Det masker torr, kluvna toppar på hår genom att ge den en blank, mjuk look. Petroleum eliminerar gelé rakkniv bränna genom att applicera den direkt på huden efter rakning. Blandning havssalt med vaselin skapar en trevlig exfolierande bad buskmarker.

Gum kan tas bort från en persons hår genom att gnugga vaselin på tandköttet tills den fungerar lös. Huvudlöss kan kvävas och dödades när ett tjockt lager läggs på personens hårbotten. Ett lager av vaselin kan placeras längs hårfästet och på öronen för att undvika missfärgning av huden när en person färgning håret.

Babies även uppskatta olika användningsområden för vaselin. Täcker en blöja utslag med olja skapar gelé en skyddande barriär på barnets hud och håller fukt och låta utslag att läka. Placering en tunn linje på barnets ögonbryn under bad tiden kommer också att hålla schampo från att komma in i deras ögon och får dem att brinna.

Flera användningsområden för vaselin runt huset gör med den på sidan väsentliga. Placering vaselin på gångjärn en dörr kommer att hålla den från gnisslande utan rörig droppande orsakats av användning av oljor. Gnugga gelé på lådan löpare kommer att hindra dem från stickning och låta lådan att glida öppen och stängd mer fritt.

Ett litet lager av vaselin på ljusstakar innan den placeras i ljushållare kommer man att undvika stickning och tillåta någon vax som droppade måste torkas av lätt. Det kan fungera förlorar all ringar som kan klistras på en persons hand. Gnugga vaselin till skor och väskor stöter bort vatten och håller dem blanka.

frikostigt tillämpa ett lager vaselin på en baseball Mitt kommer att mjukna lädret. Det kommer att återställa skinn på andra ytor som möbler när den tillämpas och försiktigt torkas av med en torr, mjuk trasa. Gum kan tas bort från möbler med vaselin. Den vaselin kommer så småningom att börja falla sönder tandköttet, vilket gör det enkelt att städa upp.

Fler användningsområden för vaselin kan hittas utanför hemmet och på hårdvara. Det hindrar rost vid gnidning skruvar och muttrar. Jar lock och kapsyler på rör, t. ex. super lim, kan hållas fastnar genom att placera vaselin runt kanten innan den stängs. En lufttät tätning på en färgburk som är möjligt när gnugga vaselin på insidan kanten av burken.

Vaselin på kanten av en soptunna lock hindrar locket från att frysa till kan vid kall väderlek. Frysta lås kan också förhindras genom att täcka en nyckel med vaselin, sätter nyckeln i låset och flytta nyckeln fram och tillbaka några gånger. Upprepa detta några gånger kommer att smörja dricksglas och hålla låset från att frysas.

tunna skikt glödlampa ämnen kommer att hindra dem från att fastna när de ersätts. Smörjning cylindrar på hjulen på inlines, rullskridskor eller skateboard gör att hjulen att snurra snabbare. Petroleum stannar gelé korrosion på bilbatterier när de släpps ut på batteripolerna. Det håller rost bort krom på cyklar och andra föremål som är lagrade i ett garage under tidsperioder.

Det finns också ett par ovanligt använder för vaselin. Gnugga vaselin i ett sällskapsdjur tassar när de är ont är mycket lugnande. Placering ett tunt lager av gelé runt kanten på ett husdjur skål håller myror ur deras mat. Vaselin kan användas som en fisk locka genom att placera den på små bitar av svamp. Detta kommer att stimulera betesfisk ägget.

Bortsett från alla olika användningsområden för vaselin, är det oerhört bekvämt att hitta. Det finns i olika storlekar i varje snabbköp och är billig att köpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.