Vad är några Kalium rika livsmedel?

Kalium är ett mineral som kan ge hälsofördelar för den mänskliga kroppen. I reglerade mängder, hjälper kalium öka muskelsammandragning, medhjälp återhämtning efter muskelspänning. Det ger också kroppen med rätt transport och distribution av vätskor, hålla en lämplig nivå av fukt. Motion nötter, människor i fysiskt ansträngande jobb, och alla som vill upprätthålla kroppens totala hälsa bör se till att de äter ett par kalium-rika livsmedel varje dag.

För frukt älskare, en virtuell sallad av kalium-rika livsmedel finns tillgänglig. Bananer, äpplen, cantaloupemelon och päron bära alla höga halter av mineralet. Vissa fitness experter rekommenderar att äta en banan, eller frukt-fyllda smoothie efter arbetande ute. Detta kommer inte bara fungera som en sund, uppfriskande efter träningen mellanmål, lägga till bananer, ananas eller mango kommer att öka kaliumnivåer och hjälpa musklerna att återhämta sig snabbare.

Linser, bönor och ärtor är alla exempel på kalium -rika livsmedel. Brew upp en rejäl soppa eller gryta fylld med lima, njur-eller pinto bönor i kombination med linser för en härlig vinter lunch. Även bakade bönor och chili kan kalium-rika livsmedel, alla arbetar för att hjälpa kroppen bibehålla frisk fungerande nivå.

Kalium-rika livsmedel också bo i växtriket, även om vissa är mycket mer positiva än andra. Lummiga gröna grönsaker är en stor källa till ett valfritt antal näringsämnen, bland annat kalium. Släng ihop en sallad på spenat, tomater och avokado till en rejäl middag full av kalium. Vinter squash, såsom pumpor, ekollon eller butternut squash, kan också utgöra en sund KLICK av mineral, men tänk: kalium är ofta finns i huden på grönsaker, så se till att undvika nom att bereda huden om möjligt.

snacks kanske inte alltid bra för midjan, men en mängd kalium-rika livsmedel kan göras friska, mellan måltid snacks. Mandel, jordnötter och paranötter innehåller alla friska doser av kalium. För dem som gillar söta nyttiga snacks är kalium finns i russin, plommon och fikon.

Friska människor bör behålla sin intag av kalium noga, så överdosering är möjligt. Det är troligt att bara festa på kalium-rika livsmedel kommer att ge kroppen den nödvändiga mineraler, men kontrollera kaliumnivåerna i något vitamintillskott. Förenta staternas Department of Agriculture (USDA) rekommenderar en vuxen dagligt intag av kalium högst 4700 mg. Genom att balansera alla vitaminintag med läckra, kalium-rika livsmedel, kan de flesta friska vuxna få de nödvändiga kraven utan några skadliga effekter överdosering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.