Vad är några Hälsofördelar juicen?

många hälsofördelar av juice är obestridliga, men människor kan förväxlas eftersom många rapporter om hälsa, särskilt de om kaloriförbrukning, varnar för att dricka för mycket av det eller för att undvika den helt. Framför allt är föräldrar uppmanas att inte erbjuda sina barn fruktjuice, utan att i stället hålla sig till mjölk eller vatten, och medan avsikten att rädda barn från fetma är en bra idé, kan dessa varningar gå överbord något.

Juice av något slag kan vara en utmärkt källa av vitaminer och mineraler, och många juicer är proppfulla av kalium, som hjälper till att balansera natrium i kroppen. Det kan också vara svårt att få de rekommenderade 3-5 portioner grönsaker och frukt per dag, och att ersätta ett glas juice hjälper att ge människor en servering. Även grönsaksjuice är utan tvekan vanligtvis högre i mineral-och vitaminhalten färgade fruktjuice-särskilt sådana som är djupa, mörka röda eller blå-är utmärkt. Citrusjuicer kan också vara en stor källa till vitamin C.

hälsofördelar med juice vanligtvis inte motsvarar de positiva hälsoeffekterna av att äta frukt eller grönsaker som de är gjorda. En sak de flesta människor eliminera när de ersätter juice för frukt är fiber. Även när människor dricker några av de massa blivit över från att göra juice, de får inte samma höga kvalitet fiber som om de skulle knapra på ett äpple eller förbrukas en morot i stället. Eftersom många människors diet är för lågt i kostfiber är det viktigt att inte bara använda juice som ett sätt att få frukt och portioner grönsaker.

Dessutom hälsofördelar juice tenderar att mildras av de typer som konsumeras av juice. Äppeljuice eller vit druvsaft är sämre än röd druvsaft och tranbärsjuice. Många människor köper juice som är blandade, och de viktigaste komponenterna är äpple, druva eller päron juice som hjälper söta någon annan fruktjuice till.

De som söker fördelarna med olika typer av frukter bör se till juice gjord enbart av dessa frukter och undvika blandningar av mindre näringsrika juicer. Leta efter 100% granatäppeljuice till exempel, i stället för en mix. Det är också viktigt att se till att en juice inte är sötad med socker eller sirap, som kan försämra dess näringsvärde.

Vissa frukter och juice kan ha särskilda hälsofördelar. Tranbärsjuice har visat sig minska förekomsten av urinvägsinfektioner. Röd druvsaft minska risken för blodpropp och vissa studier har funnit det vara så effektiv som rött vin i förebyggande av hjärtsjukdomar. De flesta frukter med djupa färger har antocyaniner, som kan hjälpa lägre risk för Alzheimers sjukdom, och övergripande den höga halten av antioxidanter i en majoritet av djup färgade juicer och de som innehåller höga halter av C-vitamin, kan ha anti-aging fördelar.

Det är sant att de flesta juicer tillverkade av frukt är högre i kalorier och har högre sockerhalt än den verkliga frukten. När någon gör juice, kan det ta mycket frukt och grönsaker för att producera ett enda glas av det. Samtidigt som människor bör dra nytta av hälsofördelarna med juice, bör de Överdriv inte. Många läkare som föredrar saft rekommenderar dricker inte mer än åtta uns (0,24 liter) per dag för att undvika konsumerar för många kalorier. Observera att många av fördelarna med dessa juicer är också ännu mer tillgängligt i frukt och grönsaker som tillverkar dem, och folk kanske vill ersätta juice för en servering av frukt eller grönsaker per dag, men inte för alla portioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.