Vad är några Hälsofördelar frukt?

Förutom att vara ganska välsmakande, ger frukt ett antal fördelar för hälsan som leder näring myndigheterna att rekommendera att folk försöker att äta minst fem frukter om dagen. Frukt kommer också i ett brett spektrum av former och storlekar, vilket skapar en stor variation för människor som växer uttråkad med att äta samma sak varje dag. De flesta marknader bära färsk frukt, som tenderar att vara det hälsosammaste alternativet, och det är också möjligt att erhålla fördelar av fruktjuice, fryst smoothies frukt och torkade frukter.

Frukt är mycket hög i näringsvärde, de flesta av de hälsosamma effekterna av frukter centrerade runt de vitaminer och mineraler som det innehåller. De flesta frukter är mycket hög i fiber, och samtidigt vara litet fett och natrium och hög i ett sortiment av vitaminer och mineraler, beroende på frukt. Citrusfrukter, till exempel, har en hel del C-vitamin, medan morötter har ett mycket karoten, och bananer har ett högt kalium värde. Detta är en del av förklaringen till varför varierande frukt konsumtion är viktigt att säkerställa ett brett tvärsnitt av näring i kosten.

För att få den bästa nyttan av frukt, bör hela bär konsumeras. Hela frukter har mest fiber, och det tenderar att vara lägre i socker än juice och torkad frukt. Frukt bör i allmänhet tvättas före konsumtion, och de kan behöva skalas innan du äter. En del tror att den bästa nyttan av frukt kommer från rå frukt, enligt argumentet att hög värme skador naturliga enzymer i frukten, men dessa påståenden har svårt att underbygga.

Att äta en kost rik på fiber kan främja matsmältningen, och det verkar för att minska risken för cancer. Andra fördelar med frukt är ökad kardiovaskulär hälsa, undvikande av vissa synproblem, och allmän god hälsa som ett resultat av att äta en balanserad och hälsosam kost. Vissa särskilda typer av frukt har också antioxidanter, som anses vara värdefull för människors hälsa, tillsammans med föreningar som kan gynna nervsystemet och olika organ såsom lever och njurar.

Använda "fem en dag "tumregel bör människor försöker äta fem olikfärgade portioner frukt och grönsaker varje dag. Genom att välja olika färger livsmedel, exponering för en mängd olika näringsämnen kan garanteras. Människor som vill dra nytta av frukt bör också planera för även andra faktorer som behövs i en balanserad kost, även protein från växt-eller källor djur och kolhydrater.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.