Vad är några Friska Graviditet tips?

Det finns gott om graviditet tips. Dessa kan innehålla förslag om att ta vitaminer, undvika vissa beteenden samtidigt uppmuntra andra, och att uppmärksamma goda kost och motion. Men det viktigaste av graviditet tips blir konsekvent mödravård.

Ett friskt barn och graviditet är mycket mer sannolikt när kvinnor ser en läkare regelbundet från början till slutet av graviditeten. Brist på mödravård motsvarar en fördubbling av risken att få en prematura barn (en är födda före 36 veckor). Också kraftigt ökar risken för spädbarnsdöd under de första 30 dagar i livet, och risken i USA ligger på 40% för kvinnor som inte kan få mödravård. Denna statistik är mycket skrämmande, och gravida kvinnor bör göra allt de kan för att hitta källor till mödravård, det finns ofta gemensamma kliniker eller andra anläggningar som kommer att se mammor som inte har råd att betala för regelbundna läkarbesök.

Fast det är ett allvarligt ämne att nämna är det viktigt för gravida kvinnor att förstå att den vanligaste orsaken till dödlighet under graviditet är våld i hemmet. I en miljö där en kvinna är hotad eller vanliga missbrukas, med en graviditet kan vara praktiskt taget omöjligt. Om kvinnor tycker att de är gravida och är i ett missbruk förhållande, det bästa av graviditet tips är att komma ut snabbt. Med ett barn kommer inte att förbättra situationen eller göra missbrukaren sluta. Det finns många organisationer som kan hjälpa misshandlade kvinnor, och ett bra ställe att börja är det nationella våld i hemmet Hotline.

När människor planerar att skaffa barn, en annan av graviditet tips som är mycket viktigt är att prenatal vitaminer och framför allt att ta folsyra. Folsyra har visats minska missbildningar hos barn kallade neuralrörsdefekter. Intag av folsyra före befruktningen är det bästa sättet att förhindra detta. Om mammor missade märket, de flesta läkare rekommenderar ändå en prenatal vitamin varje dag under graviditeten.

Förutom att ta vitaminer, är en av graviditet tips att äta bra och äta rätt. Så bra som det skulle vara att anta mammor äter för två, är de verkligen inte. De behöver minimal ökning av kalorier, och bör planera en kost baserad på magert protein, fullkorn och massor av frukt och grönsaker. Det är okej att ha ouppnåelig lyx, men i allmänhet, en hälsosammare kost förbereder kroppen för arbetskraft och kan översätta till ett friskare barn. Mammor bör också undvika vissa livsmedel under denna tid, inklusive deli kött, opastöriserad ost, rått eller dåligt tillagat kött eller ägg, de flesta stora fiskar som innehåller kvicksilver, och varje otvättade frukter eller grönsaker.

Till undvika dessa livsmedel, klart hälsosam graviditet tips tyder på att mammor inte dricker alkohol, ta mediciner utan en läkares råd, rök eller att de konsumerar koffein i överskott. Vissa mammor tycker att en sak som de ska måste att undvika varje form av motion. Detta är verkligen varierande. De flesta gravida kvinnor är verkligen kunna utöva måttligt, men om missfall har inträffat tidigare, kan en läkare rekommendera sängläge eller mindre motion. En bra idé är att kontrollera detta med läkaren för att se vad han eller hon föreslår.

Läkare och /eller barnmorska kan ge bra information till gravida kvinnor. För mer hälsosam graviditet tips, det föreslog kvinnor tala med sina läkare. Andra kvinnor som har upplevt en eller flera graviditeter kan vara en stor källa för rådgivning också, men ibland informationen inte är den mest korrekta eller konflikter med andra råd. I tveksamma fall alltid konsultera en läkare innan du försöker något.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.