Vad är humant koriongonadotropin?

Humant koriongonadotropin (HCG) är ett hormon som produceras när kvinnor är gravida, och i vissa sällsynta fall när vissa tumörer utvecklas. I de flesta fall graviditetstest leta efter förekomsten av detta hormon. Inledningsvis när en kvinna blir gravid producerar fostret humant koriongonadotropin, och sedan moderkakan producerar den.

För den gravida kvinnan, är produktionen av HCG viktigt att bibehålla graviditeten. Humant koriongonadotropin håller progesteron nivåer upp, som håller slemhinnan i livmodern vid en tjocklek som kommer att bidra till livet i livmodern. Detta livmoderslemhinnan, som kallas gulkroppen, vanligen tunnar och försämras som progesteron nivåer sjunker när graviditet inte är närvarande. I närvaro av en växande fostret och HCG, corpus luteum är tjock för att skydda fostret.

Förutom fördelarna med humant koriongonadotropin bidra till att upprätthålla graviditet, många använder en injicerbara form av medicinering för att motverka infertilitet. När HCG injiceras, kan den orsaka en kvinna att ägglossning inom ca en två dagar. Detta kan bidra till att öka chanserna för graviditet. Det är vanligt att använda detta hormon i injicerad form innan du för in vitro-fertilisering (IVF). Måste dock medicinering noggrant doseras och kontrolleras, för när det används på kvinnor som redan är gravid, kan det leda till fosterskador. Missbildningar är inte ett resultat av HCG som naturligt skapas av ett foster eller moderkakan.

En oortodoxa användning av humant koriongonadotropin är när människor använder steroider för bodybuilding. Eftersom HCG kan hjälpa producera testosteron, kan man använda detta som medicin för att förhindra att vissa biverkningar av långvarig kortison användning, liksom krympning av testiklarna. Användning av steroider för att bulk upp muskler har många risker och rekommenderas inte.

Ett annat envist rykte om humant koriongonadotropin är att det kommer att bidra till att främja viktminskning. Det kan säljas som en fantastisk viktminskning drog som lätt kommer att hjälpa överviktiga skjul pounds. Det finns många studier som utförts av organisationer som den amerikanska National Institutes of Health att föreslå påståenden om viktminskning är kategoriskt falska. HCG ska inte användas som en viktminskning stöd. Det fungerar inte och det finns hälsorisker med att använda den.

Vissa biverkningar av injiceras HCG som inte är livshotande är huvudvärk, viktökning, ömhet i brösten, vätskeretention och tillfälliga humörsvängningar eller depression. Allvarligare sidor effekter är utveckling av ovariellt hyperstimuleringssyndrom (OHSS). Detta kan vara livshotande och orsakar symptom som mycket svår bäckensmärta, diarré eller illamående, svullnad i händer, ben, fötter och mage, andnöd och låga urinering produktion. Om du har precis börjat HCG behandlingar och du utvecklar dessa symtom, kontakta din läkare omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.