Vad är hälsofrämjande effekter Körsbär?

Körsbär har nyligen blivit kallade en "super frukt" på grund av deras överväldigande näringsmässiga fördelar. Forskning har visat att körsbär ger många hälsofördelar beror till stor del på sina höga nivåer av antioxidanter. Körsbär är praktiska att förvara och njuta året runt.

Det finns två typer av körsbär-söta körsbär, som oftast ses i affären, och tårta körsbär, även känd som surkörsbär. Körsbär innehåller betakaroten, vitamin C, järn, magnesium, fibrer och kalium, tillsammans med en mycket hög koncentration av antioxidanter. Syrlig körsbär har mer C-vitamin och betakaroten med färre kalorier, så de rekommenderas oftast för hälsoeffekterna av körsbär, även om båda ger näring.

En av de största hälsoeffekterna av körsbär är nya forskningsområden som visar körsbär kan bidra till att förhindra cancer. Detta är på grund av antioxidanter som finns i körsbär, dessa består av antocyaniner och quercetin, som flavonoider och fenoliska syror amygdalin. Körsbär har också visat sig minska smärta och inflammation från reumatoid artrit och gikt.

Vissa forskare nämner andra hälsofördelar med körsbär. Dessa inkluderar möjligheten att bidra till att främja viktminskning, förebygga diabetes och hjärtsjukdomar, lägre kolesterol, och även hjälpa till att reglera sömn och förhindra minnesförlust. Många tycker mycket smak av körsbär och hitta de gör ett bra mellanmål på eftermiddagen i stället för fet chips eller en söt chokladkaka eftersom de ger ett naturligt uppsving av energi.

hälsofördelar med körsbär vara erfarenheter som samlats från konsumerar frukten i många olika former. Körsbär kan ätas färska eller de kan göras till en juice. Körsbär kan också vara frysta, torkade eller konserverade, och fortfarande behålla mycket av sin inneboende näringsvärde. Körsbär håller sig färskt i ca en vecka i kylskåp och en upp till ett år i frysen.

Det är lätt att lägga till körsbär i ditt dagliga matvanor. Du kan dricka ett glas cherry juice till frukost, eller lägga till några körsbär i din morgonen spannmål eller havregryn. Försök lägga körsbär till sallad eller yoghurt till lunch eller mellanmål på dem direkt ur påsen. Sätta dem i ditt barns matlåda är en annan bra idé, men du vill förmodligen hacka dem och ta bort gropen så att de är lättare att äta och inte skapar en kvävningsrisk. Om du gillar trail mix, lägga torkade körsbär kan sockra det. Det är inte svårt att hitta sätt att införliva körsbär i din vardag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.