Vad är en sjukdomshistoria frågeformuläret?

Ett frågeformulär hälsa historia är en handling av varierande längd som kan användas i en mängd olika inställningar. Folk har ofta dessa frågeformulär när de besöker nya läkare eller se en specialist. Detta är ingalunda den enda användningen av en sjukdomshistoria frågeformulär. Högskolor och atletisk program eller idrottslig företag som hälsoklubbar använda dem också. Liv eller hälsa försäkringsbolag kan också använda en för beslut om rätt till försäkring.

Varje enkät sjukdomshistoria kan ha en varierande format och ställa lite olika frågor. En sak som kan ställas är om en person är eller har nyligen varit sjuk på något sätt. Människor kan krävas för att lista de senaste sjukdomar som orsakade sjukhusvistelse, diagnos av allvarliga sjukdomar och eventuella operationer som kan ha inträffat under de senaste åren. En annan gemensam uppsättning frågor handlar om mat och medicin allergier och är viktigt att fylla i korrekt. Efter att ha svarat på dessa frågor kan människor hitta en checklista av sjukdomar och tillstånd de behöver för att markera om de har någon av dem.

Checklistan kan faktiskt kräver två typer av information. Det kan ha utrymme för att markera att identifiera om den person som fyller i frågeformuläret hälsa historien har en av de sjukdomar, och det kan också ha en plats att ange om en familjemedlem har ett av de förtecknade sjukdomarna. När det används av läkare, kan det senare bli betydelsefullt för risken för vissa sjukdomar i framtiden.

En del av dessa sjukdomar /sjukdom checklistorna är ganska omfattande. De frågar ofta om personliga /släkthistoria om sjukdommar som kan innehålla hjärtsjukdom, psykisk sjukdom, diabetes, cancer, hormonella obalanser och problem med ben /muskler. Ett frågeformulär kan även be människor att identifiera familjemedlemmar dessa villkor för att fastställa risk för den person som fyller i formuläret.

En annan aspekt av en sjukdomshistoria frågeformulär används ofta vid högskolor. Den kan be inkommande studenter att lista vaccinationer för att avgöra om en student skulle kunna använda några vaccinationer. Eftersom många högskolor har vårdcentraler kan denna tjänst då att erbjudas för studenterna och kan skydda hela kollegiet befolkningen.

Gym och någon typ av verksamhet som har en sport faktor för att den ofta be folk att fylla i dessa frågeformulär så att de kan informera kunder om eventuella risker vid deltagande. Om de ser en lång lista av riskfaktorer för hjärt-kärlsjukdom eller andra sjukdomar som kan bidra till risken för skador, kan de kräva även människor att se en läkare först, innan de deltar. Dessa former är ett sätt att minimera försäkringsrisk till gymmet eftersom gymmen kan informera folk att de deltar på egen risk och ansvarstagande företag det är också en metod för att skydda personer som kan komma att delta i aktiviteter som inte är säkra för dem.

En utmanande aspekt av sjukdomshistoria enkäten är när denna information kommer att fyllas ut och visat att medicinsk försäkringsbolag. Med ett ökande antal människor kan förklaras försäkra sig mot, många människor oroar sig för att ens ha en släkthistoria av vissa sjukdomar placerar dem i riskzonen för att förlora försäkringar eller tvingas betala mycket högre priser. I många fall när dessa blanketter kommer att delas med försäkringsbolag, kan människor ha möjlighet att välja bort att fylla i formuläret, eller de kan begära att formuläret inte visas, och det är patientens rätt i de flesta regioner att ta reda på vem får se formuläret. Dessa alternativ finns inte när folk fyller i frågeformulär för livförsäkringsbolag eller om de håller på dem för en sjukförsäkring bolaget som ansöker om försäkring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.