Vad är en ryggradskompression Fracture?

En ryggradskompression fraktur, som oftast bara kallas en komprimering fraktur är en skada på ryggraden som orsakas av trauma eller komplikationer från sjukdomar såsom cancer och benskörhet som kan försvaga ben i ryggraden. Komprimering frakturer är notoriskt svåra att behandla, men i början av 21: a århundradet, ett antal kirurgiska tekniker för att behandla problemet började växa fram. Villkoret kan också ibland vara svårt att diagnostisera eftersom symtom kan tyda på andra typer av skador.

Falls och allvarliga olyckor finns två vanliga orsaker till kompression frakturer, eftersom de sätter enorma påfrestningar på ryggraden. Många patienter med kompression frakturer också lider av benskörhet eller andra sjukdomar som försvagar ryggraden. Symptomen på en kompression fraktur inkluderar ryggsmärta, vilket inte alltid är lokaliserad till platsen för brottet, tillsammans med domningar i de fall där kompression fraktur krossar nerver. I svåra fall kan patienten uppleva inkontinens.

röntgenbilder och annan medicinsk teknik bildbehandling används för att identifiera en kompression fraktur. Beroende på var och svårighetsgraden av brottet, varierande behandlingsplaner kan rekommenderas. Den mest grundläggande handlar vila hemma och gå ombord på en lätt stretching och träningsprogram som syftar till att stärka den inne medan frakturen läker. I andra fall, till operation behandla kompression frakturer kan rekommenderas, särskilt om brottet är nypa nerver eller leder till inkontinens.

Många läkare säger att den bästa behandlingen för en komprimering fraktur är förebyggande. Äta gott leveranser av kalcium och stretching för att utöva och stärka rygg är oerhört viktigt. För äldre personer eller personer med ett begränsat utbud av rörelse, milda yoga och andra tekniker kan användas för att förbättra den allmänna muskeltonus och styrka. Människor också bör undvikas faller, äldre människor kanske vill installera skenor och halkfria golv att hjälpa till med detta.

Ryggont är inte alltid förknippas med en kompression fraktur, men söka läkare för ryggsmärta är en utmärkt idé. I vissa fall kan en läkare diagnostisera enkelt stam, rekommenderar vila och träning i lämplig transport-och lyftteknik för att undvika sådana påfrestningar i framtiden. I andra fall kan en läkare besluta att en patient är i riskzonen för en kompression fraktur, i vilket fall mer diagnostiska tester kan behövas för att diagnostisera den. Obehandlad kompression frakturer kan ge medicinska komplikationer, så det är viktigt att söka behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.