Vad är en restaurang hälsoinspektion?

En inspektion restaurang hälsa är en inspektion av en restaurang som utförs av en representant för ett folkhälsan organ som bekräftar att villkoren i restaurangen är säkra. Målet för hälso-kontroller är att förhindra utbrott av livsmedelsburna sjukdomar genom att hålla restauranger säker, ren och sanitär. Många städer upprätthålla allmän besiktningsregister restaurang hälsa, vilket ger medborgarna slå upp sina favoritrestauranger för att se deras resultat i tidigare inspektioner, och vissa städer ålägga restauranger att lägga resultatet av sin senaste inspektion till nytta för kunderna.

Typiskt, en restaurang hälsokontroll genomförs slumpmässigt, så att restaurangen inte har tid att förbereda. Hälso-inspektörens mål är att se restaurangen under normala driftsförhållanden, för att få en uppfattning om vad den dagliga verksamheten ser ut. Han eller hon kommer in i restaurangen, presenterar bevis och sedan inspekterar restaurangen från topp till tå för några tecken på brott mot hälso-kod.

hälsoinspektörer är särskilt sysslar med frågor som väl hålla temperaturer för livsmedel, renhet av restaurangen, och kunskapen av personalen. Hälso-inspektören rätt att be slumpvis personalen om livsmedelssäkerhet att bekräfta att de vet hur att hantera livsmedel på ett säkert sätt, och hälsoinspektören kan också ta prover från olika delar av restaurangen för att leta efter bakterier och andra sjukdomsalstrande ämnen. Under en restaurang hälsokontroll, inspektören också typiskt påpekar eventuella frågor han eller hon pekar på.

När ett problem identifieras gör hälsoinspektören en del av det. Viss typ av brott mot hälso-koden som skäl för omedelbar stängning, då restaurangen måste åtgärda problemet och genomgå en ny kontroll restaurang hälsa att bevisa att problemet har åtgärdats. Andra problem anses vara viktiga, men mer mindre, och hälsoinspektören kommer att se till att kontrollera att de har tagits upp nästa gång han eller hon gör en besiktning av restaurangen. För många mindre kränkningar kan utlösa en nedläggning ordning.

Även en restaurang hälsokontroll är slumpmässigt, kan man också vara särskilt beställas som svar på en tipoff från en kund eller anställd. Om en restaurang vägrar en inspektion kan hälsoinspektören återkomma med en option som förpliktar efterlevnad. Hälsoinspektörer vanligtvis inte anses med invandring ställning som anställda, eftersom de är mer intresserade av säkra livsmedel än något annat.

Vissa restauranger förbereda för hälsokontroller genom att hålla slumpmässiga övningar där en chef eller annan anställd genomför ett slumpmässigt håna inspektion av restaurangen. Detta är avsett att hålla anställda på tårna, och för att identifiera problem som kommer att upptäckas av hälso-inspektören. Öva inspektioner kan utföras med samma checklista används av hälso-avdelning, för att säkerställa att alla aspekter av en riktig restaurang hälsokontroll omfattas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.