Vad är en hälsosam kropp tjock delen?

Medicinska experter idag ofta hävdar att kropp tjock delen är en bättre av en persons hälsa än andra åtgärder såsom deras BMI. Kroppsfett består av två delar: grundläggande fett och lagring fett. Eftersom olika människor har olika behov för viktiga fett varierar frisk kropp tjock delen oavsett ålder och kön.

kropp tjock delen är precis vad namnet antyder: den andel av din kroppsvikt som består av fett . Det är oftast anses vara en bättre guide för hälsan än BMI, som bara tittar på din vikt och längd. Detta kan vara vilseledande, till exempel kan en sportig och frisk person har en hög kropp massa index eftersom de har en muskulös kroppsbyggnad. Alternativt kan någon med ett lågt BMI har en farlig del av sin vikt består av fett, vilket kan öka risken för fetmarelaterade hälsofrågor.

Det finns flera sätt att mäta för att se om du har en frisk kropp tjock delen. Det vanligaste är bioelektriska impedans. Detta innebär att skicka en liten elektrisk signal genom kroppen. Eftersom fett har lägre vattenhalt än andra vävnad, är det en mindre effektiv ledare av elektricitet och därmed bromsar rörligheten av signalen.

Mindre Vanliga metoder är att använda ok att se hur mycket fett kan dras från olika delar av kroppen. Vissa forskare använder en teknik med infrarött ljus, även om detta inte är särskilt tillförlitliga. Det mest effektiva sättet att kontrollera om någon har en sund kropp tjock delen är att väga dem under vattnet med sina töms lungorna. Detta fungerar eftersom fett flyter i vatten, medan ben och muskler sjunka. Naturligtvis denna teknik bör alltid bara utföras av utbildad personal.

Beräkningar för att hitta en sund kropp tjock delen måste ta hänsyn till ålder och kön på personen. Det beror på att det finns en viss nivå av fett, så kallade väsentliga fett, som människor behöver för att överleva. Denna nivå varierar: kvinnor behöver mer än män eftersom deras kroppar är konstruerade för graviditeten, medan äldre människor normalt behöver mer att hålla varmare. Fett utöver denna nivå kallas lagring fett, varav en del behövs som bränsle om kroppen inte har tillräckligt med mat. För lite eller för mycket förvaring fett kan orsaka hälsorisker.

Exakt vad kropp tjock delen är hälsosamt är ett omstridda punkten. Det finns flera online-sjökort som varierar i siffrorna de ger, om den allmänna utvecklingen är i stort sett desamma. För att ge ett exempel räknar Världshälsoorganisationen friska kvinnor intervall som stiger från 17 till 31% för en 18-årig till 24-36% för någon över 60, medan den manliga varierar öka från 10-20% för en 18-åring till 13-25% för någon som är äldre än 60. På grund av de olika siffror från olika källor, är det bäst att konsultera din egen läkare eller annan vårdpersonal för att avgöra vad som är en frisk kropp tjock delen för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.