Vad är en elektronisk muskelstimulator?

En elektronisk muskelstimulator är en medicinteknisk produkt som används för att behandla olika muskler villkor. Vissa versioner av enheten är avsedd för hemmabruk, och hävdar att de kommer att främja viktminskning, även om detta inte är vetenskapligt bevisat. En elektronisk muskelstimulator använder elektriska signaler för spänd och släppa muskler, genom anställning av små elektroder på vardera sidan av muskeln området. En elektronisk muskelstimulator kan förbättra muskeltonus, men kommer inte att skapa muskler där ingen fanns innan, och definitivt inte kommer att resultera i "stenhårda abs," så många tillverkare skulle ha konsumenterna tror.

Medicinskt En läkare kan ordinera en elektronisk muskelstimulator till en strokepatient som hjälp vid muskel omskolning, en person upplever smärtsamma muskelspasmer, eller att en patient som behöver öka sin rörelseförmåga. Patienten tränas i korrekt användning av produkten, och med tanke på särskilda anvisningar om när och var den bör utnyttjas. Vissa läkare kan förskriva en elektronisk muskelstimulator eller transkutan elektrisk nerv stimulering (TENS) enhet för att behandla migrän och muskelvärk, även om denna användning inte har i stor utsträckning studerats.

Många länder reglerar tillverkning av elektroniska enheter muskelstimulator, eftersom felaktig användning kan resultera i problem. Hudirritation är inte ovanligt, men det har också förekommit rapporter om brännskador och evenemang hjärta i samband med användning av en elektronisk muskelstimulator. En läkare bör konsulteras innan du använder någon elektronisk muskelstimulator, om du har en underliggande sjukdom med elektronisk muskelstimulator kan förvärra. En läkare kan också ha möjlighet att ge rekommendationer om varumärken och användning, eller ge alternativa behandlingar för den fråga som driver dig att använda en elektronisk muskelstimulator.

När man köper en elektronisk muskelstimulator, se till att den är elektriskt säker. Många organ för säkerheten på bland annat den nationella säkerheten Foundation och Underwriters Laboratories intyga elektroniska apparater, som kommer att stämplas med stämpel organisationen. Om nationen i vilket anordningen köps har en regering tillsynsmyndighet som Food and Drug Administration, ta reda på om den har en lista över godkända produkter säkra att använda. Den godkända förteckningen normalt också innehålla mer information om medicinska värdet av fordringar som tillverkarna gör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.