Vad är en Arbetsplats Wellness Program?

Ett program arbetsplats wellness är ett program som är utformat för att hålla anställda friska, med målet att få ner de totala kostnaderna. Sådana program minska sjukfrånvaron och göra det mycket billigare att upprätthålla planer sjukförsäkring för anställda, förutom att ge de anställda en bättre livskvalitet. Arbetsplats wellness program kan göra stora eller små förändringar för de anställda, beroende på hur programmen är organiserade och graden av arbetstagarnas medverkan.

Vanligtvis innehåller en arbetsplats wellness program ett antal faktorer som ger medarbetarna möjlighet att avgöra hur mycket de vill vara med. Anställda som deltar kan ges incitament. Ingen kan tvingas att delta, och incitamenten måste noggrant utformade för att undvika eventuella anklagelser om diskriminering eller tvång, till exempel får ett företag inte kan ge de anställda högre löner till de deltagande, men det kanske kan betala en större andel av den anställdes hälsa försäkringspremie.

årliga physicals är oftast en hörnsten i en arbetsplats wellness program. Proven genomförs på arbetsplatsen, och kan innehålla en mängd olika screeningtest som används för att identifiera tecken på ny sjukdom eller problem som högt blodtryck. Efter genomförd screening får anställda att få rekommendationer som kan variera från en remiss till en läkare för att lösa ett problem märkte i screening för att ett förslag att ta klasser stresshantering.

Arbetsplatsen wellness-program kan även inkludera klasser och workshops på arbetsplatsen eller i en närliggande plats så att de anställda kan nå den lätt. Ämnen som kost, stress och korrekt vanor sömn skulle kunna omfattas, och anställda kan också få tillgång till aerobics, yoga och andra klasser motion. De anställda kan också uppmuntras att utöva självständigt, som till exempel en arbetsplats där medarbetare ges stegräknare och uppmuntras att gå, eller där de anställda är överens om att cykla till jobbet istället för att köra för att få lite motion på väg till jobbet. Programmet kan även omfatta alternativa hälsa metoder som massage och karosseri, akupunktur och meditation.

Företag av alla storlekar kan främja arbetstagarnas välbefinnande med en arbetsplats wellness program. Medan många företag fokusera på de besparingar i form av minskade vårdkostnader och kostnader för frånvarande arbetstagare, många av fördelarna med friskare arbetstagare är mindre påtagliga, men lika viktiga. Anställda som deltar i en arbetsplats wellness program kan känna sig mer lojal och engagerad i företaget, förutom att vara friskare och därefter gladare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.