Vad är det bästa sättet att rengöra glasögon?

Det finns en mängd olika sätt att rengöra glas, som alla fokuserar på att ta bort rester utan att skada linserna. Det är mycket viktigt att veta vilken typ av glasögon du har innan du rengöra dem, dock, som några glas har speciella skyddande ytskikt som kan skadas genom några rengöringsprocesser. När du beställer nya glasögon, se till att fråga om något särskilt försiktig håll din optiker har för de nya objektiven.

Ett av de bästa sätten att rengöra glasögon snabbt med specialiserade objektiv våtservetter, som är utvecklade för att skonsam mot glas eller plast för att göra glasögon linser. Många optiker säljer dessa våtservetter, och de kan också hittas i drogen butiker. Att rengöra glasögon med glas våtservetter, följ anvisningarna på förpackningen.

För en mer grundlig rengöring kan du tvätta dina glasögon. Börja med att rengöra nosepads och sedan skölja glasen med varmt vatten för att avlägsna smuts och yta rester. Sedan gäller en liten mängd milt rengöringsmedel till din rena fingrar och använder dem för att försiktigt flytta tvål över linserna i en cirkulär rörelse. Se till att inte skjuta på linserna för hårt, eftersom du inte vill repa dem. Skölj slutligen glasögonen igen under varmt vatten, om de verkligen är rena, kommer linser stöter bort vatten, så allt du behöver göra är att torka ramarna med en mjuk bomullsduk.

För att komma på smuts under nosepads när du rengör glasögon kan du använda en liten tandborste. Var noga med att inte vidröra linser, eftersom tandborsten kan repa dem. Håll dina glasögon ren genom att lagra dem i ett svårt fall, när du inte har dem, och försöker undvika att röra vid linser, som du kan repa dem och lämnar efter fyndigheter av olja från händerna. Optiker rekommenderar också att du tar bort dina glasögon med båda händerna för att undvika att böja ramar.

Man kan bli förvånad över hur smutsiga glasögon kommer att få. Om du rengör glasögon regelbundet, kanske du hittar ditt liv klarare och allmänt roligare, så du kanske vill vänja sig för städning dina glasögon på en bestämd tid varje vecka eller ens varje dag. För snabbis touch-ups, göra en mjuk luddfri trasa som du kan använda för att försiktigt kompress linserna för att ta bort fläckar av smuts och andra partiklar som kan fördunkla din syn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.