Vad är benign intrakraniell hypertension?

Godartad intrakraniell hypertension är en sjukdom som hänvisar till ökat tryck inuti skallen. Symtomen omfattar ofta svår huvudvärk, illamående, dimsyn och ringningar i öronen. Godartad intrakraniell hypertension är vanligtvis vara idiopatisk, eftersom det inte verkar vara resultatet av någon medfödd eller miljömässiga skäl. En läkare kan bekräfta förekomsten av hypertoni och utesluta cancerceller hjärntumörer och andra villkor genom en rad hjärnröntgen och prov öga. Receptbelagda migrän läkemedel är ofta tillräckligt för att ge hjälp till personer med mild till måttlig benign intrakraniell hypertension, även om operation kan krävas för personer med svår smärta.

tryck i skallen ökar när det finns ett överflöd av cerebrospinalvätska . I normala mängder, vätskan omger och skyddar hjärnan mot skador. För mycket vätska orsakar tryck att bygga upp och kan leda till allvarliga besvär. Medicinsk forskning har inte kunnat fastställa exakta orsakerna till tillströmning i cerebrospinalvätska, men det förefaller vara kopplad till ett antal olika mediciner och sjukdomar. Fetma, järnbristanemi, och hypotyreos är prediktorer för benign intrakraniell hypertension, liksom litium droger, p-piller kontroll och steroider.

De flesta som upplever benign intrakraniell hypertension lider av täta migrän, yrsel, illamående, och hörselproblem. Trycket kan bygga upp tillräckligt för att undertrycka synnerven, vilket kan leda till ögonproblem. Enskilda personer kan uppleva suddig eller dubbelseende, en förlust av det perifera seendet, eller till och med tillfällig blindhet. En person som har migrän och andra problem förknippade med intrakraniellt tryck bör kontakta sin primärvårdsläkare att få en korrekt diagnos.

En läkare kan utföra en fysisk undersökning och sjukdomshistoria att söka ögonsvullnad eller identifierbar orsakerna till huvudvärk. Om läkaren misstänker benign intrakraniell hypertension, han eller hon vanligtvis remittera patienten till en neurolog för en mer omfattande undersökning. Specialister kan genomföra magnetisk resonanstomografi och datortomografi scannar för att leta efter avvikelser såsom hjärntumörer. Ibland måste en patient genomgå en Spinal Tap så att läkare kan bekräfta höga nivåer av ryggmärgsvätskan.

Godartad intrakraniell hypertension är ofta ett tillfälligt tillstånd som kommer att skingra på egen hand med tiden. Läkare Man försöker att behandla tillståndet dock i ett försök att befria frekvens och intensitet av migrän. Neurologer föreskriva ofta orala läkemedel som kan minska migrän symptom och begränsa kroppens produktion av cerebrospinalvätska. Om läkemedel är ineffektiva, kirurgiska ingrepp för att dränera vätska kan ge lindring. Patienterna är oftast instrueras att schemalägga regelbundna kontroller för att säkerställa att symtomen inte kommer tillbaka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.