Vad är arbetsplatsen wellness-program?

arbetsplatsen wellness program hälsorelaterade stödtjänster som erbjuds av arbetsgivaren till anställda. Program av denna typ är inte bara att göra sjukförsäkringar de anställda. Ofta kan ett välstrukturerat anställd wellness-programmet omfattar förebyggande inslag som syftar till att hjälpa anställda med en hållbar god hälsa.

Det finns ett antal möjligheter arbetsgivare kan tänka på när man strukturerar ett företags wellness program. Ett alternativ är införandet av en grundläggande riskbedömning. Bedömningen kan utföras av en avtalsbunden vårdpersonal eller av ett företag sjuksköterska som också är en anställd i bolaget. En årlig bedömning kan hjälpa till att identifiera vanor som kan göra den anställde mer mottaglig för hälsofrågor och ge honom eller henne med stöd för att förändra dessa vanor. Till exempel, om arbetstagaren har tagit röka eller upplevt någon form av livskris sedan den senaste bedömning kan sjukvårdspersonal få fram uppgifter om program som kan hjälpa till med problemet, till exempel rökstopp eller stress ledningsmetoder.

En arbetsplats wellness program omfattar ofta rabatter för användning av närliggande gym och klubbar hälsa. Företaget avtal med hälso-klubb betalar en liten del av avgiften för varje anställd som registrerar sig för medlemskap. I vissa fall kan hälsoklubb har en överenskommelse med garant i gruppen sjukersättningar som erbjuds via arbetsgivaren. När detta är fallet kan arbetstagaren få en klumpsumma rabatt från garant efter att ha slutfört ett helt år av aktiv hälsoklubben medlemskap.

True arbetsplatsen wellness-program fokuserar inte bara på de fysiska aspekterna av god hälsa. Emotionell hälsa anses också vara en viktig del av processen. Arbetsgivarna får behålla psykisk hälso-och sjukvårdspersonal att hjälpa de anställda som är stressade eller på annat sätt försvagas genom livserfarenheter i och utanför arbetsplatsen. Tillsammans kan de välja vilken kombination av känslomässig och fysisk terapi skulle hjälpa arbetstagaren återfå en hälsosam perspektiv och se till att den anställde har resurser till hands att övervinna nuvarande hinder.

Pågående program som är öppna för samtliga medarbetare som helst är också vanliga inslag i arbetsplatsen wellness-program. Motion rum som erbjuder arbete med fria vikter samt klasserna aerobics är inte ovanligt. Kurser och stödgrupper för att hjälpa anställda hantera äta för mycket, tobaksbruk, eller skilsmässa återhämtningen ofta gjorts tillgängliga av större arbetsgivare. Men även små företag dra ofta på resurser i samhället för att skapa ett stödjande nätverk som erbjuder samma typer av stödtjänster.

I det långa loppet, arbetsbodar wellness-program har ett antal fördelar för både arbetsgivaren och arbetstagaren. Arbetsgivare kan förutse lägre sjukfrånvaro, ökad produktivitet under arbetstid, mindre skador på jobbet, och en generell ökning i de anställdas moral. Anställda har tillgång till hälso-stöd till sänkta och ibland helt gratis, vilket innebär mindre ur fickan bekostnad. Allt som allt investera i arbetsbodar wellness-program känns helt enkelt naturligt för alla inblandade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.