Vad är Skyddande Computer glasögon?

fler arbetar på datorer i dag än någonsin tidigare. Att stirra på en platt skärm i flera timmar kan vara ansträngande för ögonen, huvudvärk, torra ögon, sveda och dimsyn, känd som datorseende syndrom (CVS). Dator glasögon kan skydda dig från CVS genom att förbättra din syn med eller utan recept. Dator glasögon kan också blockera skadliga ultravioletta (UV) strålning och minska bländning, som båda har kopplats till grå starr.

För dem som bär linser eller korrigerande glasögon, en komplikation att spendera långa timmar vid datorn är att den genomsnittliga avstånd till en datorskärm är längre bort än att läsa material, men närmare än avståndet vision. Progressiva glasögon används för att läsa är inte optimerade för arbete vid en dator, och när man läser materialet förvaras i knät, en datorskärm ligger rakt fram. Detta tvingar bifokala bärare att luta huvudet uppåt, vilket kan skapa nacke och axlar stam. Det kan också orsaka en att luta sig in mot skärmen för att minska avståndet till området den progressiva glasögon är avsedda att rätta till.

På grund av den unika behov datoranvändare, många optiker idag erbjuda särskilda tester för datoranvändning att optimera datorseende. Glasögon optimerade för datoranvändning kan polariserad att minska bländning och filtreras för att blockera UV-strålning. Alla dessa faktorer innebär att datorn glasögon som syftar till att göra tiden på datorn roligare och hälsosammare för ögonen.

För dem som inte har korrigerats vision, men symtom på CVS, dator glasögon kan lindra CVS genom förstoringsglas på skärmen för att minska påfrestningen på ögonen. Enkel apotek läsglasögon är avsedda för läsning nära material och får inte vara lämplig. En optiker som erbjuder ett test datorseende kan berätta för dig om du skulle ha nytta av korrigering i din dator glasögon.

Om du inte tillbringar tillräckligt lång timmar vid datorskärmen att uppleva CVS, men vill skydda dina ögon från bländning och skadlig strålning, hög kvalitet receptfria glasögon med polariserade linser och UV-blockering kommer att fungera som utmärkt dator glasögon. Du kan ha en optiker göra ett par åt dig, eller du kan välja att köpa något-tonat, optiskt korrekt, polariserade solglasögon med 100% UV-blockering. Hög kvalitet solglasögon finns i de flesta sportartiklar butiker, som normalt finns i visa fall.

Om du vill datorn glasögon som kan fungera som solglasögon, anser fotokromatiska linser. Dessa linser lätta inomhus, och mörkare utomhus. Polariserade fotokromatiska solglasögon kan tjäna som flexibla och bekväma dator solglasögon. Fotokromatiska linser är också tillgängliga på recept.

Dator Skyddsglasögon bör felfria. Om du håller glasögonen på avstånd och titta genom linserna, bör de inte tveka eller snedvrida det som ligger bortom dem. Linser finns i lätta polykarbonatplast, eller för dem med tunga recept, i hög-index plast. Se din optiker för en dator test för att fastställa bästa recept, och befria er från ögontrötthet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.