Vad är Renoverad Medicinsk utrustning?

Renoverad utrustning används medicinsk utrustning som är renoverat av en tillverkare eller tredje part byrå och sedan säljs vidare. Denna utrustning är normalt billigare än helt nya medicinsk utrustning, som gör det lockande för sjukhus, medicinska kliniker och vårdpersonal som försöker att spara pengar utan att kompromissa med patientvård. Sådan utrustning finns tillgänglig för försäljning från tillverkare, genom att tillhandahålla kataloger och genom organ som organiserar medicinsk utrustning behöver för hälsovårdsbranschen. Den kan också hyras.

När folk köpa eller hyra renoverad medicinsk utrustning, får utrustningen inte ny, men det bär stöd av tillverkaren eller företag som renoverade den. Ombyggnaden Processen omfattar en komplett besiktning, byte av slitna delar, omkalibrering och allmän översyn för att bekräfta att utrustningen är i funktionsdugligt skick och i utmärkt skick. Det kan inte säljas som "nya" eftersom den används och det kan ha kosmetiska defekter, men ofta fungerar som ny.

Med vissa typer av medicinsk utrustning, är det bättre att köpa ny, eftersom tekniken bakom den utrustning som snabbt förändras och köpa begagnad utrustning kan sätta människor bakom kurvan. För andra typer av utrustning, det finns ingen anledning att inte köpa begagnade, särskilt när utrustningen kommer med en garanti. Renoverad medicinsk utrustning kan vara betydligt billigare än ny utrustning, särskilt om folk är villiga att köpa utrustning med kosmetiska problem som repor och flisas måla.

När man köper renoverad medicinsk utrustning, kan människor få möjlighet att inspektera den före försäljningen, eller de får underteckna ett avtal som anger att om utrustningen inte uppfyller deras förväntningar, kan den returneras. Till exempel, någon att köpa en renoverad ultraljud maskin via en postorderkatalog skulle ha rätt att lämna tillbaka den om det fanns en kosmetisk defekt som inte annonseras. Utrustningen kan också komma med en kort garanti, i fall några större problem att uppstå under de första veckorna eller månaderna av ägande.

En populär användning för renoverade medicinsk utrustning på kliniker i utvecklingsländerna. Dessa anläggningar är ofta i stort behov av medicinsk utrustning, och har inte råd ny utrustning. De kanske inte behöver ny utrustning eftersom de saknar infrastruktur för att stödja detta, eller för splitter ny utrustning inte är funktionellt skiljer sig från utrustning som används, och besparingarna från begagnade kan ge dem mer möjligheter, de sparade pengarna kan användas till att köpa andra nödvändiga medicinska förnödenheter, för att finansiera klinik initiativ, eller att spara upp till en punkt som absolut måste köpas nytt. Man kan också donera renoverad medicinsk utrustning till sådana anläggningar, som kan göras genom ett sjukhus som är uppgradera sin utrustning och vill bidra till att hälso-och sjukvård i utvecklingsländer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.